Home » Gara për drejtor të RTK-së, a do ta braktisë Baton Haxhiu Klan Kosovën?

Gara për drejtor të RTK-së, a do ta braktisë Baton Haxhiu Klan Kosovën?

hënën është mbyllur konkursi për drejtor përgjithshëm RTK-së. Drejtori aktual Mentor Shala është jashtë garës për shkak se nuk e lejon ligji. Përveç Baton Haxhiut, i cili është emri i përfolur për këtë pozitë, po qarkullojnë edhe emra tjerë

Edhe pse Radio Televizioni i Kosovës nuk është top formë, siç ka qënë para një dekade, megjithatë gara për drejtor transmetuesit publik duket po tërheq prapa vetes emra njohur botës mediave, dhe jo vetëm.

Kështu për shembull, Gazeta Express ka mësuar se për këtë pozicion po lakohet hiç pak se emri i Baton Haxhiut, aktualisht drejtor i Klan Kosovës dhe emri i Agron Mustafës, ish drejtor i Aeroportit Prishtinës.

një bisedë për Express, Mustafa ka thënë shkurt se nuk ka aplikuar. Kurse Baton Haxhiu ka refuzuar t’i japë përgjigjje mediumit, duke sugjeruar redaksia ta harrojë numrin e tij.

“Harrojeni këtë numër. Gazeta Express ta harrojë këtë numër”, ka thënë preraz Haxhiu. Përkundër kësaj, Gazeta Express, përmes disa burimeve saj, e ka konfirmuar se Haxhiu është duke e menduar këtë transfer.

Nuk dihet nëse autori i debatit “Zona B”, Baton Haxhiu, do ta lërë Klan Kosovën për Televizionin Publik. Klan Kosova u themelua vitin 2009 dhe aktualisht ka mbi 200 punëtorë. Klan Kosova, zanafillën e vet ishte pronësi Klan Shqipërisë, për t’u shitur me vonë te Devolli Corporation.

Lidhur me konkursin fjalë Gazeta Express ka kontaktuar edhe kryetaren e bordit RTK-së, Afërdita Maliqin. Ajo nuk ka dhënë detaje se kush janë kandidatët po synojnë këtë pozitë, por tha se gjatë javës bordi do t’i shqyrtojë gjitha aplikacionet.

Ne fazen qe jemi, meqenese ende nuk eshte mbledhur Bordi, une nuk mund te flas per emrat dhe as per numrin e kandidateve, por ju siguroj se ky do te jete nje proces transparent dhe ne si Bord do te ndjekim te gjithe hapat qe parashihen me aktet ligjore per perzgjedhjen e Drejtorit te ri te Transmetuesit Publik”, tha Maliqi.

Sipas procedurave ligjore, Bordi do te mblidhet gjate javes se ardhshme dhe do te shqyrtojë listat e kandidateve dhe rrjedhimisht edhe kush i ploteson kushtet dhe kriteret e parapara me konkurs”, tha tej kryetarja e bordit RTK-së.

Deri tani nëpër media janë publikuar disa kandidatë kanë aplikuar për Drejtor Përgjithshëm RTK-së, si: Festim Kabashi, Azem Bujupi, Ngadhnjim Kastrati, Ernest Luma, Lorik Arifaj, etj.

Sidoqoftë, nga viti 2010 financimi i RTK-së bëhet direkt nga buxheti i shtetit. parë është bërë përmes arkëtimit nga pagesa e faturave rrymës. Për një periudhë gjatë kohore qytetarët kanë paguar shumën prej 3.50 euro muaj për RTK-në deri sa një vendim i Gjykatës Kushtuese ndaloi një praktikë tillë pasi u pa si shkelje kushtetuese. fundmi është tentuar rikthehet një formë e tillë e financimit por nuk ka arritur miratohet.

Këshilli për Mbrotjen e Lirive dhe Drejtave Njeriut kohë parë kishte reaguar kundër parapagimit RTK duke thënë se ky televizion publik “nuk menaxhohet si duhet, ka mbipopullim madh punësuarve kryesisht baza politike dhe nepotiste ku joprofesionalizmi e ka ngulfatur profesionalizmin, andaj programet jepen këtë medium publik nuk janë konkuruese me programet e televizoneve tjera.

“RTK duhet nxirret nga ndikimi 100% i politikës, duhet krijojë hapësirë për profesionistë fushave ndryshme sikur edhe ulë numrin e punësuarve , përputhje me nevojat reale për këtë medium publik. RTK duhet jetë medium do sigurojë mjete financiare duke shitur prodhimet e saj ne tregun e mediave dhe jo japë mjete panevojshme për blerje te lajmeve , informatave apo filmave u ka kaluar arsyeshmëria e përdorimit e cilat aspak nuk e rrisin shikueshmërinë apo bëjnë përmirësime cilësore programeve. Dhe janë me çmime shumë larta’ thuhej reagimin e KMDLNJ’./Express/

The post Gara për drejtor të RTK-së, a do ta braktisë Baton Haxhiu Klan Kosovën? appeared first on Veriu.info.

Reklama