Home » Thatësira rrezikon rendimentet e grurit

Thatësira rrezikon rendimentet e grurit

Mungesa e reshurave atmosferike Kosovë ka bërë shumica e parcelave gjithë vendin mos mund mbillen me grurë.

Edhe pse me shumë vështirësi, disa bujq përpiqen përmes sistemit ujitjes “Ibër Lepenc” dhe atij “Radoniqit”, mund kultivojnë grurin, raport Ktv.

Bujku Zymer Mustafa nga fshati Reznik i Vushtrrisë, thotë se këtë vit janë duke u përballur me shumë probleme.

parcelat afër kanalit Ibër Lepecit ai ka arritur ujisë grurin e mbjellë, por një parcelë tjetër lart, reshjet e shiut janë shpresa e vetme.

Kryetari i sindikatës bujqve, Tahir Tahiri, thotë se nëse nuk ka reshura, ekziston rreziku vitin e ardhshëm, rendimentet jenë dobëta.

Ai u ka bërë thirrje institucioneve t’u dalin ndihmë bujqve, duke rregulluar sistemin e ujitjes.

Ndërkaq, nga ujësjellësi kanë bërë apel te qytetarët mos e shfrytëzojnë ujin e pijes për ujitje tokave.

Tashmë kushtet klimatike kanë bërë niveli i ujit liqenin e Badovcit bjerë 2.8 metra nga niveli maksimal, ndërsa atë Batllavës, ka rënie 3.2 metra nga niveli maksimal.

The post Thatësira rrezikon rendimentet e grurit appeared first on Gazeta Online INSAJDERI.

Reklama