Home » Femrat

Femrat

Poezi nga Nëna Terezë.

Ki gjithmonë parasysh se lëkura krijon rrudha,

flokët bëhen bardhë,

ditët shndërrohen vite…

Por ato janë rëndësishme, nuk ndryshojnë:

forca jote dhe bindja jote nuk kanë moshë.

Shpirti yt është ngjitës për çdo rrjetë merimangash.

Pas çdo vendi mbërritjeje është një vend nisjeje.

Pas çdo suksesi ka një tjetër zhgënjim.

Për aq sa jesh e gjallë, ndjehu e gjallë.

Nëse mungon ajo bëje, kthehu dhe bëje.

Mos jeto me fotot e zverdhura…

këmbëngul, edhe nëse gjithë presin largohesh.

Mos e lër ndryshket hekurin brenda teje.

Vepro mënyrë vend mëshirës, tjerët tregojnë respekt.

Kur për shkak viteve nuk mund vraposh, ec shpejt.

Kur nuk mund ecësh shpejt, ec ngadalë.

Kur nuk mund ecësh dot, përdor bastun.

Por mos u ndal asnjëherë!

– Nëna Terezë

The post Femrat appeared first on KultPlus.

Reklama