Home » Djali i Xhemail Mustafes rrëfen momentin kur e kuptoi vrasjen e babait

Djali i Xhemail Mustafes rrëfen momentin kur e kuptoi vrasjen e babait

Zëdhënësi i Lidhjes Demokratike Kosovës (LDK), Besian Mustafa intervistë RTV Dukagjini ka rrëfyer momente dhimbshme për kaluarën e tij.

Besiani është edhe biri i veprimtarit vrarë   LDK-së, i cili edhe kishte qenë zëdhënës i LDK-së gjatë viteve ‘90, Xhemail Mustafa.

Ai thotë se vitet kur ishte 16-vjeç, me babin nuk kishte pasur shumë biseda për politikën apo situatën e kohës, por vetëm për historinë e popullit shqiptar.

“Babai nuk dëshironte situatën e zymtë Kosovës reflektonte edhe unë, si adoleshent isha”, rrëfen Beriani.

I biri i Xhemajl Mustafës, rrëfen momentin kur ai e kuptoi se babai i tij ishte plagosur dhe pas nuk kishte arritur t’u mbijetojë plagëve marra.

“Momentin kur e kanë vrarë babin unë isha shkollën “Sami Frashëri” duke vijuar mësimet. Kanë ardhur marrin motra Besiana me drejtorin e shkollës atë kohë, dhe si 16 vjeçar unë nuk e dija çfarë po ndodhte. veturë treguan se babai ishte plagosur-kjo ishte informata e kishim ato momente. Jemi kthyer te banesa Dardani. Kishte ardhur një policë i UNMIK-ut dhe kishte pyetur nëse unë dija anglisht. Pasi unë i kisha thënë po, ai kishte thënë ngushëllime babai juaj nuk ka arritur mbijetojë”, rrëfen Beriani momentin ai e konsideron vështirin jetë.

Edhe pse kishim dhimbje madhe, nuk dinim si vepronim pasi banesën tonë e kishin vërshuar media ndryshme ndërkombëtare. Ata na thonin se e kuptojmë se keni dhimbje madhe, por bota duhet dijë se çfarë ka ndodhur sot Kosovë”, tregon tej Beriani.

Zëdhënësi i LDK-së, tregon edhe bisedën kishte me Presidentin Rugova atë kohë, pas vrasjes babait tij.

Presidenti Rugova shumë mundohej na ngushëllonte dhe na jepte shpresë për ardhmen, e mbi gjitha na jepte shpresë se shpejti do zbulohej se kush ishte urdhërdhënësi i vrasësit babait”, tregon i biri i veprimtarit LDK-së, i cili shton se për familjen Mustafa “mbetet tepër e rëndësishme dihet kush ishte urdhërdhënësi i vrasjes babait tim”.

Për familjen Mustafa, Beriani thotë se nuk janë rëndësishëm emrat kanë qarkulluar media si vrarës Xhemajl Mustafës, por “fillimi i gjykimit dhe dënimi i vrasësve babit tim dhe veprimtarëve tjerë LDK-së”.

Ai thotë se është e thjeshtë se vrasja e babit tij ka ndodhur për arsye politike.
Beriani tregon se pas shtatë viteve SHBA ai ka vendosur kthehet Kosovë dhe kontribuoj zhvillimin e shtetit.

Kam punuar banka komerciale e agjenci ndryshme, por tani kam vendosur bëhem zëdhënës i LDK-së”, thotë ai.
Si ekonomistë është, Beriani thotë se këto 20 vite Kosovë janë marr shumë me politikë e shumë pak me ekonomi.

Nëse merremi me ekonomi dy dekadat e ardhshme, kemi potencial ta mbamë rininë Kosovë”, deklaroi Besian Mustafa.

The post Djali i Xhemail Mustafes rrëfen momentin kur e kuptoi vrasjen e babait appeared first on Gazeta Online INSAJDERI.

Reklama