Home » Washington Post: Engel do të jetë kryetar i Komitetit për Politikë të Jashtme të Kongresit Amerikan

Washington Post: Engel do të jetë kryetar i Komitetit për Politikë të Jashtme të Kongresit Amerikan

Kongresisti Eliot Engel, pritet jetë kryetari i ardhshëm i Komitetit për Politikë Jashtme Dhomës Përfaqësuesve Kongresin Amerikan. Puna e tij, Washington Post thotë se do nis 1 janar 2019.Kongresisti demokrat, pas zgjedhjeve mesme SHBA, ku Dhomën e Përfaqësuesve fituan demokratët, Eliot Engel pritet jetë kryetari i Komitetit për Politikë Jashtme këtij Kongresi.Për dy vjet, administrata Trump ka injoruar përpjekjet nga demokratët e kongresit për mbikëqyrur politikën e jashtme SHBA’ nga dega ekzekutive. Por, Washington Post shkruan se nga janari i 2019’ës, Eliot Engel, pritet dalë krye Komitetit, transmeton Gazeta Express.

Madje, ai ka thënë se mbikëqyrjen do e nisë shpejtë, sepse nuk ka kohë për humbur .Eliot Engel ka qenë disa vite si përfaqësuesi i lartë i partisë vet këtë Komitet, por pasi partia e tij demokrate ka fituar shumicën zgjedhjet e fundit, ai do ta marrë pozitën e kryetarit Komitetit.“Shtëpia e Bardhë duhet na marrë seriozisht, dhe nëse nuk do ta bëjë këtë, do sigurohemi ata na marrin seriozisht”, ka thënë Engel një intervistë mërkurën.

Ai tregoi se do t’i ofrojë administratës një mundësi besimi, për punuar me homologët e tyre rinj Kongresit.“Por, nëse kjo nuk funksionon, atyre do t’u ndalohet përdorimi i thirrjeve, buxheteve apo çfarë do mjeti tjetër kanë dispozicion për detyruar bashkëpunimin e ka fusha legjislative”, ka thënë Engel.

E Presidenti Trump ka thënë mërkurën se nuk është i shqetësuar për hetimet priten nisin rreth kongresit, pasi siç tha ai, demokratët shpejtë do jenë përgjegjës për politikën e jashtme.Kongresisti amerikan është mik i Kosovës, dhe i dekoruar nga Presidenti Ibrahim Rugova me “Medaljen e Artë Lirisë”, 12 qershor vitit 2004.

The post Washington Post: Engel do të jetë kryetar i Komitetit për Politikë të Jashtme të Kongresit Amerikan appeared first on Veriu.info.

Reklama