Home » Misteri i objektit në Prishtinë për të cilin po shkruajnë mediat irlandeze

Misteri i objektit në Prishtinë për të cilin po shkruajnë mediat irlandeze

Krejt e pazakontë por një shenjë e stacionëve autobusëve kryqytetit irlandez, Dublinit, e cila është e vendosur prej kohësh një kafene Prishtinë, i ka bërë kurioze mediet Republikën e Irlandës.

Gjithçka nisi kur një qytetar irlandez i cili vizitoi Kosovën gjatë kësaj jave, gjeti një shenjë/tabelë stacionëve autobusëve kryeqytetit Republikës Irlandës Prishtinë.

“Jam duke udhëtuar nëpër shtetet ballkanike momentalisht dhe fundmi isha Kosovë. Vizitova një kafene quajtur ‘Miqt Pub’, i cili nuk është lokal irlandez, por për befasinë time, aty gjeta një shenjë stacionit autobusëve Dublinit”, i tha irlandezi Kevin Flanagan, mediumit nga Rep. e Irlandës, Joe.ie.

Se si ka ardhur kjo tabelë shenjëzimi, pse është këtu, është një mister duhet zgjidhur”, deklaroi Flangan mërkurën, përcjell Insajderi.

Mirëpo, enjtën mediet irlandeze e kanë vazhduar edhe tej storien për tabelën e shënjëzimit nga Dublini është gjetur Prishtinë. Një temë pa shumë ndikim, por çuditshëm ka vazhduar interesimi i irlandezëve për këtë objekt kanë parë Prishtinë.

“Misteri prapa shenjës autobusëve Dublinit u gjetë një lokal Kosovë, është bërë edhe misterioz”, shkruan sot titull mediumi Joe.ie.

këtë artikull, një lexues i Joe.ie tenton shpjegojë se si kjo shenjë e stacionit autobusëve nga Dublini kishte përfunduar Prishtinë.

Irlandezi John Wynne deklaroi sot për Joe.ie se se ai ishte personi e kishte vendosut tabelën lokalin Prishtinë.

“Ushtria irlandeze kishte një kontigjent shumë madh trupave shërbenin Kosovë nga viti 1999 deri vitin 2009, pari me misionin e Kombeve Bashkuara (UNMIK) dhe pas me misionin e udhëhequr nga NATO (KFOR). Qeveria irlandeze vendosi përfundojë pjesëmarrjen tonë mision, me përjashtim një kuadri vogël punon ende atje”, deklaron Wynne.

Ai thotë se kur ishte Kosovë me mision ushtarak, ishte përgjegjës për zhvendosjen e gjërave nga kampi i Ushtrisë Irlandeze Prishtinë. Thotë se nga aty e kishte marrë shenjën e stacionit autobusëve cilën e kishte dërguar lokalin Prishtinë.

“Kisha dëgjuar se një djalë irlandez nga Limerik kishte hapur një bar irlandez Prishtinë, i quajtur Pedi O’Brien, kështu unë e kontaktova dhe e pyeta nëse e donte këtë tabelë stacionit autobusëve dhe ai e mori. Sot e kësaj dite, ajo shenjë ndodhet atë lokal, i cili nuk është irlandez”, u shpreh ai.

Jo vetëm një medium, por disa mediume Irlandë – përfshirë edhe portalin Dublin Live – kanë shkruar lidhur me këtë shenjë stacionit autobusëve Dublinit ndodhet Prishtinë. /Insajderi.com/ KultPlus.com

objekt Misteri i objektit në Prishtinë për të cilin po shkruajnë mediat irlandeze

The post Misteri i objektit në Prishtinë për të cilin po shkruajnë mediat irlandeze appeared first on KultPlus.

Reklama