Home » Si mund ta ndihmojnë prindërit foshnjën të ecë

Si mund ta ndihmojnë prindërit foshnjën të ecë

Vendosja e hapave parë apo ngritja këmbë e fëmijës është një hap para drejt qënit i pavarur. paktën, kështu mund konsiderohet fazën idilike foshnjave.

Fëmija si fillim mund zvarritet dhe pas ai fillon bëjë hapat e parë, gjë e cila lidhet e një maturim rritjes fizike dhe mendore. Për ta ndihmuar fëmijën ecë prindërit mund bëjnë disa veprime caktuara cilat janë:

Rrethorja

Rrethorja është një instrument nuk këshillohet përdoret tek fëmijët kanë një zhvillim normal, por zakonisht rekomandohet përdoret tek fëmijët kanë një peshë madhe trupore. Megithatë fjala jonë nuk duhet kundërshtojë një zgjedhje ju tashmë e keni bërë, dhe nëse është këshu duhet tregoni kujdes fëmija mos rrëzohet.

I jepni dorën

momentin i jepni dorën për ta ndihmuar duhet edhe t’i flisni për ta stimuluar. Është mirë këto veprime t’i bëni anash një kolltuku apo divani mënyrë ai ta ketë edhe një mbështetje tjetër.

E stimuloni

Është e rëndësishme stimuloni fëmijën edhe lëvizë. I vendosni një objekt lart apo larg tij mënyrë duart dhe këmbët e tij mësohen lëvizin. Ata do fillojnë bëjnë hapa vegjël mënyrë spontane duke mësuar gjithashtu edhe këmbët dhe shpinën me sforcimin.

Qëndroni gjithmonë para tyre

momentin fëmija ndihet pak i sigurt e lini hedhë hap ate vegjël duke u mbajtur pas divanit apo krevatit ndërsa ju qëndroni para tij.

Nëse bie e inkurajoni sërish

Sapo ka rënë duhet ta ngushëlloni dhe qetësoni pasi kjo është shumë normale ndodhë. Fëmija këtë moment është i trembur pasi ishte duke bërë diçka re dhe nuk ja ka dalë. Këtë frikë nuk duhet ta lejoni bllokojë fëmijën, por duhet ta stimuloni sërish ecë.

The post Si mund ta ndihmojnë prindërit foshnjën të ecë appeared first on Gazeta Shneta | Me rëndësi shneta.

Reklama