Home » Shfaqja “Ëndrrat e Hamletit” mori pjesë në Festivalin Ndërkombëtar të Teatrove në Dagestan

Shfaqja “Ëndrrat e Hamletit” mori pjesë në Festivalin Ndërkombëtar të Teatrove në Dagestan

Shfaqja “Ëndrrat e Hamletit” ishte pjesë e Festivalit Ndërkombëtar Teatrove kryeqytetin e Dagestanit Makhachkala, shkruan KultPlus.

Kjo shfaqje ishte shfaqja e parë pjesëmarrëse këtë festival e cila solli para publikut një shfaqje gjuhën shqipe. Shfaqja u vlerësua dhe u cilësua gjitha segmentet artistike realizimit.

“Ëndrrat e Hamletit mori epitetin si shfaqja e mirë e Festivalit bashku me shfaqjen nga Gjeorgjia. Vlerësimi u dha Konferencën për Media e cila u organizua fund Festivalit. Pas këtij cilësimi dhe vlerësimi lartë nga kritika profesionale përbërje : Nikolay Zhegin (Moske), Gulizar Sultanova (Dagestan), Nina Mazur (Gjermani), Alexander Mjagchekov (Moske), Valery Podgorodinsky (Moske), pasoi edhe një nderim përmbylljen Solemne edhe mirënjohja e veçantë nga Ministria e Kulturës Dagestanit për aktorin dhe regjisorin Mentor Zymberaj”, tregoi vet regjisori Zymberaj për KultPlus.

IMG_2127 Shfaqja “Ëndrrat e Hamletit” mori pjesë në Festivalin Ndërkombëtar të Teatrove në Dagestan

“Ëndrrat e Hamletit” e cila shfaqje-monodrame u dha këtë vit si Premiere e Shtëpisë Teatrore Filmike AKT dhe ITI-Qendra Kosove. Kjo shfaqje mori pjesë edhe Festivalin Ndërkombëtar Monodramës Ukraine ku mori dy çmime.

“Ëndrrat e Hamletit” është realizuar duke u bazuar veprën e Shekspirit “Hamleti”, Mbreti i Danimarkës”. Autor është Nina Mazu, aktorë dhe regjisor Mentor Zymberaj, skenografia dhe kostumet janë realizuar nga Zeni Ballazhi, muzika nga Andin Randobrava, dizajni i dritave nga Skender Latifi, udhëheqës teknik është Albert Gashi ndërsa koordinator shfaqjes janë Kaltrine Zeneli dhe Mirak Zymberaj./ KultPlus.com

IMG_2127 Shfaqja “Ëndrrat e Hamletit” mori pjesë në Festivalin Ndërkombëtar të Teatrove në Dagestan
IMG_2127 Shfaqja “Ëndrrat e Hamletit” mori pjesë në Festivalin Ndërkombëtar të Teatrove në Dagestan

The post Shfaqja “Ëndrrat e Hamletit” mori pjesë në Festivalin Ndërkombëtar të Teatrove në Dagestan appeared first on KultPlus.

Reklama