Home » Portret i Bashkim Plakut, poçarit më të vjetër të Farkës: Ja tradita e punës me baltën

Portret i Bashkim Plakut, poçarit më të vjetër të Farkës: Ja tradita e punës me baltën

fabrikë, Bashkimi punon si poçar prej moshës 20-vjeçare. Me një sasi vogël balte, 62-vjeçari krijon enë ndryshme për gatime dhe dekor.

zonën e Farkës dhe gjithë Tiranën nuk punojnë tepër tre apo katër poçar, ndërsa Bashkimi është i vjetri këtë profesion, raporton Top Channel një kronikë transmetuar prej saj ku ka bërë portretin e poçarit Bashkim Plaku.

Kam 40vjet punojë. Farka e ka trashëguar. Është zhdukje. Po mundohem t’ia lë djalit”, thotë poçari.

Procesi i krijimit tavave dhe enëve baltës kërkon delikates dhe krijimtari. Stina e përshtatshme për punuar është pranvera dhe vjeshta, ndërsa verë dhe dimër, punimet dëmtohen nga kushtet ekstreme motit.

Aq shumë preferuara restorante, tavat e baltës kanë një sekret lidhur me shijen e gatimit.

v.l/Dita

Reklama

Lexo më shumë