Home » Policët serbë s’pranojnë të punojnë me kosovarët, shtyhet hapja e pikës së re doganore në Merdarë

Policët serbë s’pranojnë të punojnë me kosovarët, shtyhet hapja e pikës së re doganore në Merdarë

Pika e re kufitare Merdare lidh Kosovën me Serbinë, tani ka një pamje krejt tjetër nga ajo kishte kohë parë.

Kjo pikë kufitare cilën Bashkimi Evropian e financoi me 11 milionë euro e është arritur kuadër marrëveshjes mes Kosovës dhe Serbisë Bruksel, është dashur nga java e kaluar fillonte funksionuari, shkruan Indeksonline.

 

lg.php?bannerid=0&campaignid=0&zoneid=147&loc=https%3A%2F%2Findeksonline.net%2Fpolicet-serb-spranojne-te-punojne-me-kosovaret-shtyhet-hapja-e-pikes-se-re-doganore-ne-merdare%2F&referer=https%3A%2F%2Findeksonline Policët serbë s’pranojnë të punojnë me kosovarët, shtyhet hapja e pikës së re doganore në Merdarë

 

Por, ndonëse punimet kanë përfunduar dhe korsitë janë gatshme për filluar punën, një gjë e tillë nuk po bëhet.

lg.php?bannerid=0&campaignid=0&zoneid=147&loc=https%3A%2F%2Findeksonline.net%2Fpolicet-serb-spranojne-te-punojne-me-kosovaret-shtyhet-hapja-e-pikes-se-re-doganore-ne-merdare%2F&referer=https%3A%2F%2Findeksonline Policët serbë s’pranojnë të punojnë me kosovarët, shtyhet hapja e pikës së re doganore në Merdarë

Indeksonline mëson se pika e planifikuar hapej premten e kaluar dështoi për shkak se policia kufitare e Serbisë nuk po pranon vije Merdarë për punuar me palën kosovare.

Ata kundërshtojnë bashkëpunojnë me policinë kufitare Republikës Kosovës, duke shtyrë kështu hapjen e pikës kufitare Merdarë.

Madje, shefja e Bashkimit Evropian Kosovë, Nataliya Apostolova ka një kohë po mundohet t’i bindë ata nisin punën.

lg.php?bannerid=0&campaignid=0&zoneid=147&loc=https%3A%2F%2Findeksonline.net%2Fpolicet-serb-spranojne-te-punojne-me-kosovaret-shtyhet-hapja-e-pikes-se-re-doganore-ne-merdare%2F&referer=https%3A%2F%2Findeksonline Policët serbë s’pranojnë të punojnë me kosovarët, shtyhet hapja e pikës së re doganore në Merdarë

Ishte planifikuar kur hapet për qarkullimin e automjeteve, Merdare  t’i ketë disa karakteristika ndryshme ekologjike, nga pesë korsi për qarkullimin e automjeteve secilin drejtim, objektet dhe pajisjet moderne, duke u bërë pikëkalimi kufitar modern dhe mbresëlënës Ballkanin Perëndimor.

Ndnëse punimet ka kohë kanë përfunduar, fillimisht ishte paralajmëruar pikëkalimi hapej muajin maj, pastaj tetor.

Ndryshe, Merdare zakonisht ka fluks madh kalimit mauneve me mallra, por edhe qytetarëve kosovarë jetojnë diasporë. /Indeksonline/

lg.php?bannerid=0&campaignid=0&zoneid=147&loc=https%3A%2F%2Findeksonline.net%2Fpolicet-serb-spranojne-te-punojne-me-kosovaret-shtyhet-hapja-e-pikes-se-re-doganore-ne-merdare%2F&referer=https%3A%2F%2Findeksonline Policët serbë s’pranojnë të punojnë me kosovarët, shtyhet hapja e pikës së re doganore në Merdarë

Reklama