Home » Për trenin drejt Strugës dhe Shqipërisë duhen 500 milionë euro

Për trenin drejt Strugës dhe Shqipërisë duhen 500 milionë euro

Punëtorët rrinë nën hije. Rruga vazhdon mbetet e bllokuar prej 4 muajsh. Meremetimi i nënkalimeve linjave hekurudhore, ka shkaktuar telashe kryqëzimin e një nga rrugëve kryesore Kumanovës.

Banorët ankohen se punimet po shkojnë me ritëm ngadaltë. Disa përtojnë t’i bien rrotull rrugës alternative, përbirojnë ndërmjet shtyllave urës. Ata kërkojnë kjo urë kryhet sa shpejt, me qëllim lirohet qarkullimi rrugor përpara dimrit, pasi sipas tyre ajo rrugicë po ua shkatërron automjetet.

Si nuk na pengon, këtu punojnë ka vetëm dy punëtorë. Është turp se kjo është rrugë kryesore. Ne nuk mund kalojmë, këta rrinë ulur, nuk merakosen. Urë e re do ishte 100 herë mirë, këtu shikoni sa shumë material kanë vënë, por duket për asgjëkund. Unë kam vozitur kamion për shumë vite, ajo urë është dashur ngritet edhe lart, por këta e kanë bërë punën pa e menduar mirëtha Sllave Trajkoviq, qytetar.

“Besoj duhet ketë një zgjidhje shpejtë, nuk mund zgjasë kaq shumë një sanim i vogël. A po keni vështirësi lëvizje? Po kemi shumë vështirësi se ajo rruga tjetër është shumë e keqe nuk kanë shtruar asnjë metër asfalt, thjeshtë rrugë katastrofale. Nuk na kanë dhënë sqarime se për sa do kryhet kjo punë,” tha Ferat Memedi, qytetar

“Asgjë nuk kanë bërë, kurse ne i shkatërrojmë automjetet i biem rreth e përqark nëpër atë rrugicë me pluhur e gropa. Çdo ditë duhet edhe t’i lajmë veturat, ajo kushton siç paguajmë regjistrimin e veturave me koston për rrugët. Shikoni urën, gjithë verën është kështu, duhet punohet dy-tri ndërrime ajo ndërtohet njëherë e mirëtha një qytetar.

Sipas Ministrisë Transportit dhe Lidhjeve, vonesat janë bërë për arsye financiare dhe nuk është nënkalimi i vetëm atë aks hekurudhor Kumanovë-Belljakovcë, gjatësi prej 30,8 km, për cilin ka arritur shifrat e 147 milionë eurove. Sipas projektit, ky segment filloi ndërtohet 2014 dhe është dashur përfundonte vitin 2016. Por, nga NP “Hekurudhat e Maqedonisë-Infrastruktura” thonë se deri vitin 2023 synohet përfundimi i tërësishëm i linjës hekurudhore Maqedoni-Bullgari.

Segmenti i dytë i hekurudhës me një gjatësi prej 34 kilometrave nga Belljakovca deri Kriva Pallankë, do kushtojë 130 milionë euro, kurse hekurudha me 30 tunele nga Kriva Pallanka deri pikën kufitare me Bullgarinë, sipas projektit do ketë një kosto nga 350-370 milionë euro.

Sipas autoriteteve, Korridorin 8-të lidh Maqedoninë me Bullgarinë dhe Shqipërinë, prej 300 km funksionon vetëm aksi hekurudhor Kumanovë-Kërçovë. Nga Drejtoria e hekurudhave thonë se për linjën Kërçovë – Strugë – Lin, projekti është hartuar dhe pritet shteti sigurojë mjetet. Për këtë aks hekurudhor me Shqipërinë, e cila është gjatësi prej 63 kilometra, duhet sigurohen 500 milionë euro./Rtv21

hqdefault Për trenin drejt Strugës dhe Shqipërisë duhen 500 milionë euro
Reklama