Home » Metoda natyrale për qetësimin e të vjellurave gjatë shtatzënisë

Metoda natyrale për qetësimin e të vjellurave gjatë shtatzënisë

vjellat janë simptomë shtatzënie shfaqen gjatë trimestrit parë si pasojë e ndryshimit hormonal, simptomat e këtij shqetësimi fillojnë reduktohen gjatë trimestrit dytë.

Si trajtojmë vjellat?

Mos qëndroni për një kohë gjatë me stomak bosh. Konsumoni shpesh diçka dhe mbani gjithmonë me vete një kraker apo banane.

Konsumoni ushqime përmbajnë shumë pak ose aspak erëza.

Konsumoni fruta dhe perime pasi kanë fibra. Nëse do vuani nga konstipacioni edhe ndjesia e vjellave do shtohet.

Xhinxheri është një aleat kundër vjellave i cili mund merret forma ndryshme.

Një sasi e vogël çaji mente mund t’ju bënte ndiheshit mirë.

Nëse keni mundësi bleni farmaci një byrzylyk kundër vjellave do ndienit një lehtësim madh. Bëhet fjalë për një fashë cope me një top plastiku brenda cilat kanë njëjtin efekt agopunkturën. Nuk kanë efekte anësore dhe mund mbahen 8-10 orë ditë.

Akupunkturë është gjithashtu një metodë mjaft efikase. Ajo mund aplikohet me anën e dy seancave javë (rreth 30 minuta secila). Shpesh mjaftojnë 2 javë terapi për zgjidhur këtë problem./pernenat.al/

The post Metoda natyrale për qetësimin e të vjellurave gjatë shtatzënisë appeared first on Gazeta Shneta | Me rëndësi shneta.

Reklama