Home » I diplomuar në ekonomi, punon shofer

I diplomuar në ekonomi, punon shofer

Një 25 vjeçar nga Prishtina, tashmë i diplomuar fakultetin ekonomik, bën punën e shoferit autobusit njërën nga linjat Prishtinë.

Leotrim Dalipi, thotë për T7, se punën cilën e bën e paragjykojnë shumë, mirëpo sipas tij puna bën ai e ka nxitur këtë fundit vazhdojë ngritët profesion. Financimin e studimeve e bën nga puna ushtron. Nga ushtrimi i kësaj pune, 25-vjeçari i financon studimet e larta.

Autobusi është vendi i tij i punës.

Leotrim Dalipi, 25 vjeçar nga Prishtina punon si shofer i autobusit kompaninë 3A.

Është i diplomuar ekonomi, aty ku synon ketë edhe profesionin primar një ditë. Arsyeja pse ka zgjedhur punoj si shofer lidhet pikërisht me ekonominë.

Gjatë orarit Leotrimi kryen disa nisje me autobus. Prej lagjes Kodra e Trimave e përgjatë qendrës kryeqytetit, ai përballet me disa sfida sidomos infrastrukturë derisa arrin stacionin e fundit, lagjen Mati.

I pranishëm autobus gjatë kësaj kohe ishte edhe Bushi, një udhëtar i rregullt. Ai shprehet i kënaqur me ndihmën i ofrohet për hipur e zbritur nga autobusi.

Leotrimit, puna këtë kompani autobusëve, i ndihmon  edhe mbulojë shpenzimet për hulumtim mëtutjeshëm fushën ku ka kryer studimet.

Prej këtu, pasi përfundon orarin, i riu nga Prishtina ka edhe një angazhim tjetër, lidhet direkt me fushën e studimeve tij. Ai punon një kompani private brenda Aeroportit Prishtinës.

Thotë se puna këtu e ka nxitur vazhdojë studimet, e madje edhe specializimin si ekonomist.

Ushtrimi i dy profesioneve njëkohësisht nga rinjtë Kosovë, nuk është gjë e rrallë. Kjo lidhet ngushtë me mundësitë ekonomike dhe mungesën e parave për mbuluar shpenzimet e studimeve.

The post I diplomuar në ekonomi, punon shofer appeared first on INSAJDERI.

Reklama