Home » Dega në UP e cila po rrezikon të mbyllët për shkak të mos interesimit

Dega në UP e cila po rrezikon të mbyllët për shkak të mos interesimit

Dega e Orientalistikës, e hapur si dega e dytë Universitetin e Prishtinës, vitin 1973, po bëhet pak e njohur për studentët, pasi çdo ditë e pak po ka interesim për ta studiuar këtë drejtim.

Sipas Florim Çunakut, i diplomuar degën e Orientalistikës, është pothuajse e pamundur gjesh një vend pune pasi i përfundon studimet, raporton KTV.

Ai shprehet i indinjuar me faktin se si një degë kaq interesante për t’u studiuar, nuk krijon mundësi punësimi vend.

Por ka atillë këtë degë e kanë zgjedhur me shumë pasion, për krijuar njohuri për kulturën e vendeve orientit.

Shefi i degës Orientalistikës, Isa Memishi, thotë se po punojnë krijimin e kushteve mira për studentët.

Thotë se deri tani ka numër vogël studentëve dhe për këtë duhet punojnë edhe institucionet e Universitetit Prishtinës për tërhequr sa shumë studentë.

Dega e Orientalistikës kryesisht merret me studimin e gjuhëve orientale, përfshirë gjuhët arabe, turke, osmane dhe perse.

vitin 2016, kjo degë ka krijuar edhe Institutin e Studimeve Orientale, udhëhequr nga profesor Muhamed Mufaku.

Nga fillimi i funksionalizimit kësaj dege e deri tash kanë diplomuar mbi 100 studentë, ndërkaq vetëm vitin e ri akademik 2018/19 janë regjistruar 18 studentë.

The post Dega në UP e cila po rrezikon të mbyllët për shkak të mos interesimit appeared first on INSAJDERI.

Reklama