Home » Hoxha: Presim datën e liberalizimit këtë vit, s’ka sinjale për shtyrje

Hoxha: Presim datën e liberalizimit këtë vit, s’ka sinjale për shtyrje

Ministrja e Integrimit Evropian, Dhurata Hoxha ka shprehur se procesi i liberalizimit vizave do mbyllet fund këtij viti.

Hoxha ka thënë për Telegrafin se para se vendimmarrja kalojë dorën e ministrave vendeve anëtare BE-së, janë edhe disa hapa paraprakë cilët duhet përfundohen.

“Javë parë kishim edhe vizitën e COWEB-it, është grup punues kuadër Këshillit Evropian, dhe një grupi punues tjetër për vizat. Këto dy grupe janë duke e konsoliduar opinion kuadër vendeve anëtare lidhje me liberalizimin. momentin këto dy grupe arrijnë konsensusin vazhdojnë me hapin tjetër, atëherë çështja kalon tek niveli i ambasadorëve permemanent akredituar Bruksel, dhe aty duhet votohet është votimi i njëjtë sikurse Këshillin e ministrave na nevojiten 55% shteteve përbëjnë 65% popullsisë, pas kësaj atëherë kalohet tek këshilli i ministrave”, ka thënë ajo.

E pyetur rreth deklarata është thënë se mund ketë shtyrje procesit vizave deri vitin 2020, ministrja Hoxha theksoi se nuk ka sinjale tilla.

Nga burimet tona nga bisedat, takimet me zyrtarët e lartë BE-së nuk kemi marrë këto sinjale, neve na nevojitet Gjermania formësoj opinionin e saj dhe jetë përkrahëse.

Na nevojitet vendimmarrja brenda këtij viti, rast se Bashkimi Evropian nuk arrin ta përmbyll vendimmarrjen brenda këtij viti atëherë vitin e ardhshëm kemi zgjedhjet parlamentare Parlamentin Evropian. Ne nuk kemi sinjale ka intenca apo presin ky proces shtyhet, është një vullnet i mirë sidomos presidencën austriake ky proces përmbyllet brenda këtij viti”, tha Hoxha.

Ajo shtoi se rast përfundimit procesit vizave brenda këtij viti, atëherë data se kur do mund lëvizin qytetarët mbetet dorën e vendeve anëtare.

Reklama