Home » Zoran Zaev: Do ta ndalojmë më në fund migrimin e të rinjve në Maqedoni 

Zoran Zaev: Do ta ndalojmë më në fund migrimin e të rinjve në Maqedoni 

tubimin e sotshëm Shkup koalicionit “Bashkë për Maqedoni evropiane” pas Kryetarit Kuvendit Maqedonisë, masës ju drejtua edhe Kryeministri i Maqedonisë, Zoran Zaev.

Ai fillim fjalimit falënderoi qytetarët erdhën ditë diell dhe dërgojnë një mesazh serioz, ndërsa mesazhi sipas Zaevit është duam ardhme, duam Maqedoni evropiane.

gjithë e ndjejmë përgjegjësinë kohën ku jetojmë, kjo përgjegjësi e gjeneratës sonë, kjo përgjegjësi e jona, dhe nga ne varet e ardhmja e Maqedonisë, nga ne varet ardhmëria e fëmijëve tanë”, tha Zaev duke shtuar se vetëm populli Maqedoni mund sjell këtë vendim.

Ai ceku se gjatë 27 viteve është premtuar Maqedonia jetë pjesë e BE-së, dhe 30 shtatori është mundësi ku Maqedonia nis rrugën drejt BE-së.

A mund paramendoni se si do jetë dinamika shtet, sa do jetë rritja, sa investime huaja Maqedoni? A mundeni paramendoni do se sa do ulet papunësia Maqedoni? A mundeni paramendoni se sa shpejt do kthehet lumturia shtet? A mundeni paramendoni se do ta ndalojmë fund migrimin e rinjve Maqedoni”, tha Zaev duke shtuar se patriotizëm është sigurohet e ardhmja e Maqedonisë, ndërsa BE dhe NATO janë rruga e vetme ku duhet lëvizë Maqedonia, dhe se Maqedonia nuk ka tjetër alternativë.

Reklama