Home » Sekretet e një martese të lumtur

Sekretet e një martese të lumtur

Ka mjaft çifte, pas 10-15 vitesh martesë ia kanë dalë qëndrojnë bashkë, lumtur e kënaqur. Po cili është çelësi për një martesë lumtur? Kemi përzgjedhur disa këshilla, cilat ndihmojnë martesa juaj zgjasë sa vetë jeta…

Jini vetvetja fillim marrëdhënies

Jini vetvetja ditën e parë, mënyrë partneri t’ju pranojë dhe t’ju dashurojë për atë jeni, jo për atë beson se jeni.

Ushtroni ndjenjën e humorit

Një ndjenjë e fortë humori është i nevojshëm për pasur një martesë lumtur. Mundohuni nxirrni pah humorin edhe situatat e pakënaqshme. Do t’ju ndihmojë kaloni momentet vështira.

coppia-felice-300x199 Sekretet e një martese të lumtur

Falni, falni, falni

Falja është fjala e rëndësishme për një martesë shëndoshë. Keni ndërtuar marrëdhënien bazuar te besimi. Mos supozoni se partneri i bën gjërat me qëllimin e vetëm për t’ju mërzitur. Ndoshta vetëm nuk e kupton se gjërat bën ju bezdisin.

Mos u inatosni për vogëlsira

Le ketë diferenca mes jush pa i kthyer çështje rëndësishme. Nëse diçka ju bezdis me vërtetë, flisni pa e akuzuar dhe dilni krye bashkëbisedimit pa u grindur.

Ndani përgjegjësitë

Nëse dy punoni 80 orë javë, përse duhet jeni ju ajo duhet edhe gatuani, edhe pastroni? Gjeni bashku punë dyve ju shkojnë përshtat, për shembull larja e enëve apo hedhja e mbeturinave kosh. Gjeni mënyra për krijuar një rutinë ku përfshiheni dy punët e shtëpisë.

M.H/ Dita

Reklama

Lexo më shumë