Home » Rruga e Kombit prej nesër i merr para kombit

Rruga e Kombit prej nesër i merr para kombit

E hëna e 17 shtatorit do shënojë hyrjen fuqi tarifës për qarkullimin Rrugën e Kombit. Banorët e Qarkut Kukësit dhe një kategori shtresash nevojë do përfitojnë nga tarifat e reduktuara.

Për shmangur vonesat gjatë pagesës, apo radhët e automjeteve, dispozicion drejtuesve tyre do jenë 10 sportele, ndërsa banorët e Qarkut Kukësit do kalojnë korsinë 1 dhe 10, me korsinë e parë sensin Kukës-Tiranë dhe tjetra kthim.

sportel do behet verifikimi i targës dhe banorët lokalë do përfitojnë tarifën e reduktuar prej vetëm 100 lekësh me TVSH. Çdo mjet i korrespondon Qarkut Kukësit, targat e cilave janë futur sistem, dhe çdo banor do verifikohet përpara se paguajë tarifën e reduktuar.

Për eliminuar kostot për banorët, pjesë e skemës janë edhe 11 linja transportit interurban janë lincecuar qark. Sipas firmës koncesionare, e cila do merret me mirëmbajtjen e Rrugës Kombit, përveç projekteve sociale synojnë punësimin e mbi 200 banorëve Kukësit, gjatë 4 viteve synohet realizimi i një sërë projektesh.

Koncesionari dhe autoriteti kontraktues kanë rënë dakord për një skemë zbritjeje për përdoruesit e shpeshtë, cilët do pajisen me “Digital Pass”.

Për kategorinë “Përdorues shpeshtë”, pavarësisht nga klasa e automjetit, zbritja e tarifës do bëhet për numrin e kalimeve, pasi sistemi do regjistrojë numrin e kalimeve për çdo automjet. Sipas përllogaritjeve, gjatë një dite Rrugën e Kombit lëvizin rreth 5.000 automjete./ Top Channel

Reklama