Home » Pavkoviq: Në Kosovë janë bërë krime lufte

Pavkoviq: Në Kosovë janë bërë krime lufte

Gjenerali i pensionuar serb Nebojsha Pavkoviq, i dënuar 22 vjet burgim për krime lufte Kosovë, ka dhënë një intervistë nga burgu Finlandë ku gjendet pas aktgjykimit nga Tribunali i Hagës.

këtë intervistë “Balkan Info”, ai ka folur për shumë ngjarje kohën sa ka qenë komandant lufte Kosovë dhe shef i Shtabit Përgjithshëm Ushtrisë Serbisë.

Pavkoviq, i cili ka qenë njëri nga njerëzit kryesor Sllobodan Millosheviqit gjatë zhvillimeve Kosovë, është ende besnik i tij.

Për krime kundër njerëzimit (deportim, dëbim dhunshëm, vrasje e ndjekje), vrasje shqiptarëve gjatë luftës vitin 1999, shkurtin e vitit 2009 ai është dënuar 22 vjet burgim.

Prapa grilave është qe 14 vjet.

Gjatë intervistës ai nuk i ka kontestuar krimet e luftës Kosovë ndërsa ka pohuar se vetë i ka proceduar gjitha krimet për cilat ka pasur njohuri.

Duke folur rreth arrestimit Sllobodan Millosheviqit vitin 2001, ai ka treguar se i kishte thënë kryetarit atëhershëm Vojislav Koshtunica ”jepe urdhrin e ne me raketa do ta ndalojmë ekstradimin e tij Hagë”, por Koshtunica, sipas tij, pas kësaj nuk u paraqit .

intervistën e gjatë 7 orë, Pavkoviq ka folur edhe për kontaktet ka pasur me Ramush Haradinajn burgun Hagës.

The post Pavkoviq: Në Kosovë janë bërë krime lufte appeared first on XL Press – Communications Media.

Reklama