Home » Mediu: Dialogu me Serbinë të finalizojë njohjen e pavarësisë me garantimin e integritetit të territorit

Mediu: Dialogu me Serbinë të finalizojë njohjen e pavarësisë me garantimin e integritetit të territorit

Kryetari i Partisë Republikane Shqipërisë, Fatmir Mediu, është takuar Prishtinë me kryeministrin e Kosovës, Ramush Haradinaj, me cilin ka biseduar për dialogun me Serbinë dhe për çështjen e integrimit euroatlantik Kosovës.

Mediu ka thënë se dialogu me Serbinë duhet finalizohet me njohjen e Kosovës dhe garantimin e integritetit territorial vendit tonë.

“Dialogu me Serbinë duhet finalizojë njohjen e pavarësisë Kosovës dhe garantimin e integritetit territorit dhe kufijve Kosovës. Ndërtimi i një shteti demokratik funksional Kosovë është parakusht për ardhmen e saj, partneritet me SHBA-në dhe BE-në duke shmangur çdo lloj ndërhyrje nga vende tjera cilat janë kundër ardhmes euroatlantike Kosovës”, ka shkruar Mediu llogarinë e vet “Facebook”.

Ai ka paralajmëruar se kryeministri Haradinaj fund këtij muaji do ketë një vizitë ShBA.

“Vizita fund shtatorit SHBA, New York dhe Washington DC e kryeministrit Haradinaj do i shërbejë këtij qëllimi dhe forcimit marrëdhënieve me SHBA-në. Ndërtimi i Ushtrisë Kosovës si një force e armatosur qe e ka ardhmen NATO është një hap i rëndësishëm konsolidimin e shtetit pavarur Kosovës”, ka shkruar Mediu.

The post Mediu: Dialogu me Serbinë të finalizojë njohjen e pavarësisë me garantimin e integritetit të territorit appeared first on INSAJDERI.

Reklama