Home » Maturantët: Letër e hapur drejtorit të DKA-së dhe drejtorëve të shkollave të mesme në Ferizaj

Maturantët: Letër e hapur drejtorit të DKA-së dhe drejtorëve të shkollave të mesme në Ferizaj

Maturantët cilët javën e kaluar protestuan pas vendimit DKA-së për shtyrjen e ekskursioneve për pranverë kanë dërguar një letër hapur për drejtorin e DKA-së dhe drejtorët e shkollave mesme Ferizaj.

Përmes kësaj letra ata kanë kërkuar edhe njëherë   shqyrtohet vendimi për shtyrjen e ekskursionit me arsyetimin se shtyrja për pranverë do ngarkojë shumë buxhetin familjarë pasi atë kohë ,siç thuhet letër, ka edhe shumë obligime tjera, si mbrëmja e maturës po edhe përgatitje për test Maturës shtetërore.

Kjo është letra e plotë e maturantëve

Letër e hapur drejtorit DKA-së dhe drejtorëve shkollave mesme Ferizaj

Kjo letër është emër maturantëve vitit 2018/2019
Arsyeja ne po e bëjmë këtë shkrim është me nxjerrë zanin e krejt atyre kanë dal me protestua , zanin e atyre pa kënaqurve me vendimin e juaj për me e shty ekskursionin për Shqipëri. Domethënë me zanin e krejt maturantëve kësaj gjenerate .
Pasi ne kemi dal protesta dhe askush nuk na ka dhanë paktën një përgjigje për paknaqsitë tona.
Ne nuk jemi pajtimit me vendimin po doni me e marr , me u kallxua drejtpërdrejtë, ne nuk po ju besojmë fjalëve juaja kinse keni me na dërgua muajin maj.
Po edhe sikur na dërgoni maj gjysma e ndoshta edhe shumë nuk i kanë mundësit me ardh.
Ju po mundoheni me jau “lehtësu” prindërve tanë po fakt ju vetëm se jeni tu na dërgu drejtë anulimit ekskursionit .
Matura, testi, muaji i shenjtë i Ramazanit. Shanset 0 për me funksionu.
I paralajmërojmë drejtorët e shkollave mesme  dhe degës DKA-së mësim nuk do mbajmë deri merret vendimi me na dërgu gjatë muajit shtator këtij viti.
na falni po gjatë këtyre 3 viteve shkollë mesme as edhe një aktivitet nuk është mbajt nga plan programi shkollor.
shtetet e tjera i dërgojnë ndoshta edhe çdo javë kopsht zoologjik , teatër e plotë vende tjera
Ju si shtet doni me u ba me një rend me shtetet e tjera po kryesoren nuk e keni kërkund ARSIMIN
Kur është puna me au rritë pagat mësimdhënësve me një ditë grevë po au ngritni
Edhe na kemi drejta edhe na kemi kërkesa ,

KURGJA MA SHUMË POR VETËM  NJËJTËN QE E KANË PAS GJENERATAT E KALUARA
Shumica prej neve kemi punu gjithë verën vetëm për me i sigurua hollat për Shqipri.
Me dëshirën madhe , e me padurim e kemi prit . gjithë jemi përgatit me na dërgu këtë muaj. Kur komunat e tjera Kosovës nuk e ndryshuan rrjedhën e këtij ekskursioni . Kur nxënësit e shkollave tjera mesme komunave tjera po edhe disa prej shkollave komunës Ferizajt, si shkolla e Muzikës dhe Kompetencës do shkojnë.
Pse me na nda vetëm ne.
Po na detyrojnë me nxjerrë një anë nga vetja jonë na as vetë nuk po dojmë ta shfaqim.
Thjesht po i kërkojmë drejtat tona barabarta me nxënsit e komunave tjera dhe gjeneratave tjera.
E për krejt komentet negative po i marrim nga tjert , ju themi ju nuk i doni prindët tanë shumë se i dojm ne.
Ne njëherë e matim xhepin tonë pastaj dalim protesta e ngulim këmbë për kërkesat tona e kemi me drejtë .
Nëse prindërit tanë nuk do kishin qenë pajtimit me shku nuk na kishin lejua as protestë me dal.
Po rritemi me një vend ku po i kritikojnë “fëmijët” për veprat vet rriturit i kanë ba deri dje e ende vazhdojnë me i ba.
Ju ngrituni protesta për pakënaqësitë e juaja , ne ngritemi për pakënaqësitë e tona.
Shumë faleminderit te hunda na e keni pru vetmin ekskursion e kemi si shkolla mesme.
Po mos harrojmë jemi po njëjtit nxënës deri vitin tjetër do kemi gjithë drejtë vote.
Faleminderit po na i hapni sytë me na mësua kujt me ja dhan votën.
Me shumë respekt , zani i maturantëve këtij viti!

Reklama