Home » Era rrëzon gjithçka në Hong Kong, skena si në filma horrori

Era rrëzon gjithçka në Hong Kong, skena si në filma horrori

‘Super-tajfuni’ Mangkhut, pas Filipineve, ku mori 28 jetë, arriti jug Kinës dhe Hong Kongut. Erërat fryjnë deri 189 kilometra orë dhe pritet shi i madh.

paktën 111 njerëz kërkuan ndihmë mjekësore spitalet e Hong Kongut, njoftoi Radio Televizioni i Hong Kongut (RTHK), sipas TASS.

“Era arriti një shpejtësi prej 189 kilometrash orë, duke rrëzuar vinçat e mëdhenj, skelet, pemët dhe shenjat e trafikut”, njofton RTHK.

Banorët e frikësuar Kinës jugore janë bllokuar ndërtesa dhe një erë e fortë shkatërroi fasadat e ndërtesave, duke shkaktuar përmbytje dhe rrokullisjen e automjeteve. Trafiku është ndërprerë, qindra fluturime janë anuluar, dhe shumë vendbanime nuk ka energji elektrike.

Për Hong Kongun dhe Makaon, numri i alarmit 10 është niveli i lartë i mundshëm i tajfunit.

The post Era rrëzon gjithçka në Hong Kong, skena si në filma horrori appeared first on INSAJDERI.

Reklama