Home » Dobësohet uragani “Florence”, jo më një stuhi tropikale

Dobësohet uragani “Florence”, jo më një stuhi tropikale

Florence nuk është një stuhi tropikale. Sipas Qendrës Kombëtare Uraganëve, ajo është dobësuar, por megjithatë, përmbytjet dhe vërshimet e lumenjve do vazhdojnë një pjesë madhe Karolinave.

Ajo vazhdon jetë një stuhi katastrofike, përbën rrezik për jetën.” Kështu tha metereologu Zack Taylor për Florencën, i mori jetën 12 njerëzve.

Pasi pushojnë shirat, situata e fatkeqësisë pritet vazhdojë me ditë ose javë tëra, kushtet kur lumenjtë kanë dalë nga shtrati.

Ndërsa vazhdon lëvizë me ngadalë, Florence vazhdon sjellë shira rrëmbyer zonat ku kalon, pjesën perëndimore Karolinës Veriut, veriun e Karolinës Jugut e deri Virxhinians jugore.

Qendra e uraganeve thotë se sot mund ketë tornado mbarë Karolinën e Veriut dhe pjesën lindore Karolinës Jugut.

Sot dhe nesër Florence pritet lëvizë shpejt, drejt shteteve verilindore Amerikës dhe pas rikthehet oqean.

l.h/ dita

Reklama

Lexo më shumë