Home » Tri gjërat që duhet t’i largoni menjëherë nga shtëpia

Tri gjërat që duhet t’i largoni menjëherë nga shtëpia

Ne përdorim shumë gjëra shtëpi çdo ditë, për qëllime ndryshme. Shumica e njerëzve i përdorin ato ashtu si u këshillohet, pa e ditur fakt vërtetën mbrapa tyre.

Edhe gjërat dyshimta mund përmbajnë komponentë shkaktojnë kancerin. Kështu, largoni këto tri gjëra menjëherë nga shtëpia juaj:

1. Freskuesit e ajrit

air-freshener1 Tri gjërat që duhet t’i largoni menjëherë nga shtëpia

Freskuesit e ajrit përdoren pothuajse çdo shtëpi, mënyrë dhoma ketë një aromë freskët dhe këndshme. Këta freskues vijnë formën e freskuesve aromatikë. Përderisa ju po dëshironi dhoma juaj mbajë erë mirë, ju gjithashtu jeni duke e helmuar trupin tuaj. A e keni ditur se këta freskues lëshojnë ajër edhe karcinogjenë, ndikojnë shëndetin riprodhues dhe shkaktojnë kancer?

vend këtyre freskuesve, ju është mirë zgjidhni vajëra thelbësor (si karamel, mente, livando).

2. Qirinjtë aromatik

air-freshener1 Tri gjërat që duhet t’i largoni menjëherë nga shtëpia

Qirinjtë aromatik përdoren pothuajse çdo shtëpi, mënyrë shtëpia dhe sidomos banjo ketë aromë mirë. Për shkak përbërësve gjenden këta qirinj, aroma e keqe mund evitohet dhe ata mund ta ndryshojnë edhe humorin e një personi duke e bërë relaksuar gjatë dushit.

Por, a e dini se këta qirinj përmbajnë toksina dhe karcinogjenë? Madje fitilat mund jenë bërë nga plumbi, pavarësisht se është e ndaluar dhe është mirë ta kontrolloni vetë. Mënyra e mirë për ta bërë këtë është duke përdorur një copë letër për ta mbajtur fitilin. Nëse nuk del asnjë vijë letër, fitili është pa plumb. Nëse fitili është i bërë nga plumbi ose qiriu përmban papastërti, ju lehtë mund ta ndizni atë dhe kontrolloni për ngjyrë gri letër, duke e mbajtur lartë mbi flakë, shkruan Gazeta Express.

3. Perdet e dushit

air-freshener1 Tri gjërat që duhet t’i largoni menjëherë nga shtëpia

Këto perde janë prezente pothuajse çdo banjo dhe nëse nuk e keni ditur, ato janë krijuara nga plastika mund përmbajnë PVC. PVC është një ndotës i madh i mjedisit dhe lëshon përbërës kancerogjen. Dhe kur ju bëni dush nxehtë, këta përbërës kanë shumë gjasë lëshohen dhe shkaktojnë probleme serioze frymëmarrjes. /GazetaExpress

 

Reklama