Home » Milaim Zeka i kundërpërgjigjet Veselit: Nuk hamë krunde të Novi Sadit

Milaim Zeka i kundërpërgjigjet Veselit: Nuk hamë krunde të Novi Sadit

Ka qenë publikimi i pasurisë deputetëve Kosovës dhe zyrtarëve shtetit faqen e Agjencionit Antikorrupsion ka nxitur debat mes deputetit Nismës, Milaim Zeka, dhe kryetarit Kuvendit nga radhët e PDK-së, Kadri Veseli gjatë seancës stome plenare.

Ministri i Drejtësisë, Abelard Tahiri, emër Qeverisë, ka ftuar deputetët votojnë parim Projektligjin për Mbrojtjen e Dhënave Personale.

Deputeti i Nismës, Milaim Zeka, pas kësaj ka kërkuar fjalën dhe ka kundërshtuar votimin me arsyetimin se nuk e ka qartë nëse me hyrjen fuqi këtij ligji do shpërbëhet Agjencioni Kundër Korrupsion apo jo, dhe këtë ai e ka ndërlidhur me deklarimin e pasurisë, sipas Zekës po shkel drejtat e njeriut me rastin e publikimit parave llogari bankare deputetëve dhe zyrtarëve si dhe grave tyre.

Zeka për tepër ka thënë se agjencionet, si ai antikorrupsion, ekzistojnë vetëm për shantazhuar njerëzit.

“Kryetar desha veç një sqarim prej ministrit ose ndoshta dikush prej deputetëve mundet me ma shpjegu një diçka. Unë mendoj sado ligje bëjmë, përderisa Agjencioni Antikorrupsion neve, na jep dhënat personale deputetëve, e ministrave e çdo fytyre publike, na i publikon edhe konto numër sa kemi pare, a nuk është kjo shkelje e drejtave te njeriut çdo personi apo rrezikim i jetës?

Kështu kisha pas dëshirë ministri me na shpjegu me këtë ligj a shuhet Agjencioni, edhe pse ai Agjencion është veç Agjencion me bë shantazhe se ai kurrfarë funksioni s’ka përveç se me i shantazhu njerëzit me short…a e ke pa Naitit [Hasani] i ka ra tri herë me e kontrrollu pasurinë private, kishe shorti i ka ra qashtu. Po sidoqoftë tash tjetër muhabet me ardh me debate na për ta, po a zhduket ky Agjencion apo qoftë se ata vazhdojnë me na i publiku ata dhënat tona personale pse me hy fuqi ky ligj”, ka thënë Zeka.

komentin e tij ka reaguar kryetari i Kuvendit, Kadri Veseli, cili ka kërkuar nga Zeka mos etiketojë agjencionet profesionale cilat punojnë sipas ligjeve fuqi.

I nderuar deputet kryetari I Komisionit qenka nga Nisma, diskutojeni me nën anën tjetër agjencionet profesionale nuk është mirë etiketohen, për shkak ndjeshmërisë tyre dhe punën shumë profesionale. Ligji e rregullon dhe ligji jeni deputetët e Kuvendit, Komisioni e përcakton si”, ka qenë reagimi i Veselit ka ftuar përfaqësuesit e Komisionit parlamentar për Punë Brendshme, Mbikëqyrjen e Sigurisë, dhe Forcës Sigurisë Kosovës jap vlerësimin lidhje me projektligjin.

emër Komisionit Parlamentar ka folur anëtari nga radhët e PDK-së, deputeti Fatmir Xhelili pati disa komente lidhje me paqartësitë e ligjit, megjithatë Xhelili ka thënë se Kuvendi i Kosovës ka vendosur për kompetencat e agjencioneve përfshirë atë për Antikorrupsion.

Sipas tij, patundshmëritë e zyrtarëve lartë duhet jenë dhëna publike.

Veseli pas fjalës Xhelilit ka bërë ftesë votohet parim projektligji i propozuar nga Qeveria pasi sallë kanë qenë 62 deputetë dhe kjo ka revoltuar Milaim Zekën ka dashur vazhdojë diskutimin dhe ka thënë se nuk do te votojë

Veseli ka arsyetuar ftesën e tij për votim me mungesën e kuorumit po e ka Kuvendi i Kosovës.

“Dëgjo, mos voto, po me vjen mirë është kjo gjendje Kuvendin e Republikës Kosovës…ai u ndërpre nga Zeka, urdhëro mere fjalën z. Zeka faleminderit ma dhe këtë mundësi por zakonisht ne partitë politike kur i bëjmë listat për deputetë kemi problem, pastaj kjo është gjendja. Sekretari i përgjithshëm deri 2008-en tha deri 2008-en kurrë nuk ka pasur Kuvendi i Kosovës problem me kuorum e tash 89 veta koalicionin e kaluar kemi qenë dhe shumë vështirë ka qenë me bë 61, nuk është situate tash edhe koalicionin e kaluar zor ka qenë me i bë 61 edhe kemi vazhduar ka tre a katër seancë, Milaik Zeka replikën pastaj shkojmë votim”, ka thënë Veseli duke ia dhënë fjalën Zekës.

Ky i tha Veselit se po i mbron agjencionet pa nevojë dhe se gjithë e dinë se për çfarë arsye janë krijuar afro 35 agjencione shtetërore.

E para kryetar nuk pëlqen metodika jote mos me ia prish kërkujt e me na gju neve kungja, unë pajtoj me fjalët e Fatmir Xhelilit, këto agjencione i keni kirju ju – Kuvendi – i keni ba 34- a 35, ti s’je kon atëherë kryetar kur janë kriju, është e vërtetë na e dimë këtu tanë, na nuk hamë këtu krune Novi Sadit e dijmë për çka janë bërë shumica e agjencioneve, sidoqoftë procesin e shpjegojë shumë mirë deputeti Fatmir Xhelili, unë jam për atë. Para Gjykatës e para Prokurorisë çdo deputet duhet me qenë i gatshëm me deklaru pasurinë personale edhe ka i ka marrë por jo more me na i publiku ata [agjencionet] sa pare i kemi e jo veç neve por edhe grave tona. Kaq pata s’ke këtu për me mbrojt ti agjencinë”, ka thënë Zeka.

Votimi për këtë projektligj u mbajt pas debatit dhe ai u miratua me 60 vota pro, nga 61 deputetë pranishëm sallë. Seanca e sotme do vazhdojë orën 18:00.

The post Milaim Zeka i kundërpërgjigjet Veselit: Nuk hamë krunde të Novi Sadit appeared first on Veriu.info.

Reklama