Home » “Kosova nuk mund të lidhet me statusin e Republikës Serbe”

“Kosova nuk mund të lidhet me statusin e Republikës Serbe”

Anëtari i presidencës boshnjake Bakir Izetbegoviq, tha se nuk ka argumente sipas cilave çështja e zgjidhjes statusit Kosovës mund lidhet me statusin e Republika Serbe.

Nuk ekzistojnë argumente juridike, as historike, as morale me cilat zgjidhja e marrëdhënieve Serbis-Kosovë mund ndërlidhet me Bosnjën dhe njësinë e saj Republika Serbe. Statusi i Bosnjë Hercegovinës dhe njësive saj është zgjidhur nga Marrëveshja e Paqes e Dejtonit,” tha ai për portalin boshnjak “Faktor”.

Teza, sipas cilës ‘humbjen’ e Kosovës serbët duhet ta kompensojnë me lidhjen e Serbisë me Republikën Serbe, sipas Izetbegoviq, është e pranishme një kohë gjatë, por tani është intensifikuar si rezultat i bisedimeve për zgjidhjen përfundimtare marrëdhënieve mes Serbisë dhe Kosovës.

Dhe kjo histori ka dy dimensione, dy caqe. Njëri është afatshkurtër – për trembë bashkësia ndërkombëtare për një destabilizim ri Bosnjë dhe Hercegovinës dhe Ballkanit, dhe këtë mënyrë marrë një zgjidhje favorshme për Serbinë çështjen e Kosovës”, ka thënë Izetbegoviq.

E dyta, sipas tij, është afatgjate – përforcojë tezën se serbët pas humbjes Krajinës dhe Kosovës, diçka duhet marrë si kompensim, dhe presin për rrethana favorshme historike kjo realizohet – dobësimin e Bashkimit Evropian dhe NATO-s, duke u kthyer Serbinë Rusi.

The post “Kosova nuk mund të lidhet me statusin e Republikës Serbe” appeared first on INSAJDERI.

Reklama