Home » Tlaib, gruaja e parë myslimane drejt Kongresit amerikan

Tlaib, gruaja e parë myslimane drejt Kongresit amerikan

Tlaib-gruaja-e-parë-myslimane-drejt-Kongresit-amerikan Tlaib, gruaja e parë myslimane drejt Kongresit amerikan

Si myslimane amerikane, si arabo-amerikane si palestinezoamerikane… unë jam ajo, ajo është unë.”

Megjithëse janë zgjedhje Miçigan, fushata e zonjës Tlaib për Kongres ka implikime historike dhe mbarëkombëtare, kryesisht për gratë myslimane amerikane, shohin fitoren e saj si një mundësi për ardhmen.

“Thjeshtë mesazhet telefon nga vajza reja; sapo mora një nga Nju Jorku, japin shumë emocione”, thotë kandidatja Rashida Tlaib.

Ajo ka formuar një gjeneratë re me rinjë duan kandidojnë për poste”, thotë vullnetarja Ahlam Jbara.

“…ajo po tërheq rinjtë por edhe tjerë janë bërë amerikanë dhe nuk kanë votuar parë si dhe vetë amerikanët nuk kanë votuar ndonjëherë sepse nuk kishin besim qeverinë e tyre”, thotë Ahlam Jbara.

Këto vota sollën ndryshimin për zonjën Tlaib, diçka ajo dhe mbështetësit e saj vunë re vetëm pas një pritje gjatë për rezultatet e garës tejet ngushtë.

Ndonëse e pushtuar nga emocionet kur dëgjoi rezultatin, zonja Tlaib shfrytëzoi rastin për folur mbi rëndësinë e këtij momenti historik për familjen e saj.

“Dua falenderoj mamanë time është nga Bregu Perëndimor..e gjithë familja po pret me padurim para televizorit, dua falenderoj gjyshen dhe gjithë familjen time Palestinë po ndjekin televizor mbesen e tyre fitojë këto zgjedhje”.

Meqenëse zgjedhjet e nëntorit nuk ka sfidues nga republikanët, zgjedhjet paraprake ishin e vetmja sfidë për zonjën Tlaib para se betohet Kongresin amerikan, një rol shumë amerikanë myslimanë po e shikojnë me padurim dhe shpresë.

Ata ndjehen se Rashida përfaqëson ata. Rashida do jetë fytyra dhe zëri i tyre Kongres. Duke qënë Rashida Kongres, ne jemi amerikanë sikurse edhe ju”, thotë vullnetarja nga Çikagoja.

shpejti mund ketë tjerë si ajo. Ligjvënësja somalezo-amerikane Ilhan Omar konkuron për Kongres shtetin Minesota 14 gusht dhe mund shërbejë bashku me Rashida Tlaib Kongresin amerikan.

Reklama