Home » Luiza Gega kualifikohet në finale

Luiza Gega kualifikohet në finale

Luiza Gega ia del mbanë kualifikohet për finalen e garës 3000 m me pengesa Evropianit Atletikës, do zhvillohet këtë diel Olimpiashtadion Berlinit.

Atletja shqiptare u rendit e dyta baterinë e saj kualifikuese, pas zviceranes Schlumpf me kohën 9 minuta 33 sekonda e 11 qintat, kohë është larg rezultatit saj mirë.

finalen e garës 3000 m me pengesa u kualifikuan 5 vendet e para çdo njërës prej dy baterive kualifikuese dhe 5 kohët e tjera shpejta.

Luiza Gega arriti pozicionojë veten e saj brenda këtyre 5 vendeve para dhe e ruajti atë gjatë gjithë kohës duke siguruar përfundimisht pjesëmarrjen finalen e garës 3000 m me pengesa, ku ajo do tentojë fitojë medalje për pasuar suksesin e arritur Lojërat Mesdhetare ku fitoi medaljen e artë pikërisht garën e 3000 m me pengesa.

o.j/dita

Reklama

Lexo më shumë