Home » DokuFest-i si institucion i veçantë i kulturës në Kosovë

DokuFest-i si institucion i veçantë i kulturës në Kosovë

Stafi dhe vullnetarët e festivalit filmit DokuFest sonte përmes një pritje organizuar nga Ministria e Kulturës, Rinisë dhe Sportit, kanë marrë falënderim për punën e tyre kuadër festivalit.

“MKRS Reception DokuFest”, Ministri Kujtim Gashi ka vlerësuar punën e DokuFest-it, si dhe ka njoftuar pranishmit për rritjen e buxhetit për Qendrën Kinematografike Kosovës.

“Ministria e Kulturës, Rinisë dhe Sporit, duke e pas gjithmonë parasysh rezultatet e mëdha artistëve, krijuesve dhe performuesve tanë, e veçanërisht njerëzve filmit, cilët po e promovojnë Kosovën mënyrën ma mirë mundshme gjithë botën, e një prej tyre është edhe ngjarja e madhe kulturore, siç është festivali DokuFest, cilin me plot drejtë mund ta quajmë jo vetëm festival, por edhe një institucion i veçantë i kulturës Kosovë. E thashë, gjithmonë duke i pas parasysh rezultatet e këtij festivali, por edhe filmave tanë gjithandej botës, para dy tre ditësh kemi marrë vendim buxhetin e Qendrës Kinematografike Kosovës, i cili ka qenë diku rreth 750 mijë euro, ta rrisim për 100 për qind, me qëllimin e vetëm gjithë njerëzit e punojnë filmin kenë mbështetjen e duhur shtetit”, ka thënë Gashi.

Ndërsa Veton Nurkollari, drejtor artistik i DokuFest-it, ka ngritur një paralele mes prodhimit filmave Kosovë, dhe njohjeve ndërkombëtare për shtetin e ri.

“Dua ta shfrytëzoj këtë rast dhe ta falënderoj ministrin për atë e përmendi para pak çasteve, për një lajm jashtzakonshëm, për dyfishimin e buxhetit Qendrës Kinematografike Kosovës, përkthim do thotë shumë filma nga Kosova për Kosovën, shumë njohje ndërkombëtarisht me anë filmit dhe unë shpresoj ai dyfishim trefishohet, katërfishohet dhe kemi sa shumë suksese”, ka thënë Nurkollari.

Kjo ministri do ofrojë mbështetje për DokuFest-in edhe vitin e ardhshëm.

Reklama