Home » Bahtiri: I kam thënë Thaçit se po të lëvizin kufijtë ai do të rrëzohet

Bahtiri: I kam thënë Thaçit se po të lëvizin kufijtë ai do të rrëzohet

Kryetari i Mitrovicës, Agim Bahtiri, ka folur për dialogun mes Kosovës e Serbisë, por ka këmbëngulur nga kjo çështje do zhvillohet Bruksel, si përfundim, nuk do lëvizë asnjë copë nga toka e Kosovës.

Bahtiri Interaktiv KTV-së, tha se sa i përket kësaj çështje është përgjegjësi e madhe për si kryetar i Mitrovicës, pasi thotë se Mitrovica po tentohet ndahet.

“Padrejtësisht Komuna e Mitrovicës është ndarë dysh, e kam marrë iniciativën për takuar gjithë, deri te presidenti për parë se si do zhvillohet tutje problemi, siç po thuhet, ndarjes Kosovës”, tha ai.

Bahtiri ka thënë se Mitrovica është e vendosur mbroj çdo pëllëmbë Mitrovicës, dhe sipas tij, kufijtë nuk do lëvizin.

Do ta mbroj fuqishëm edhe tavolinë por po qe nevoja edhe rrugë”, tha ai.

Bahtiri ka folur edhe për deklaratat e presidentit Kosovës Hashim Thaçi, i cili thotë se nuk do ketë ndarje por afrim Luginës Preshevës me Kosovën.

Me sinqeritet i kam thënë se po se lëvizë vetëm një hap atë drejtim, pra ndarje Kosovës, po iu garantoj se ai do rrëzohet. Çdo njeri guxon prek territorin e Kosovës, do jetë rrëzim shtetit. U bëj thirrje politikanëve mbrojmë truallin e parëve tanë”, tha ai.

Bahtiri thotë se nëse preken kufijtë do ketë luftë ballkanike ku shqiptarët do fitojnë

Lideri i Mitrovicës Jugut, Agim Bahtiri, thotë se kufijtë janë vendosur padrejtësisht, pasi edhe Lugina është e Kosovës, ashtu si veriu i Mitrovicës.

Nuk do ketë lëvizje territorit, boll kemi humbur tokë, boll kemi derdhur gjak, lëvizja e kufijve është thirrje për luftë”, tha Bahtiri Interaktiv.

Bahtiri ka thënë se kufijtë nuk kanë pse korrigjohen. “Ashtu kërkohet bashkimi kombëtar. Çdo prekje e kufijve, qoftë shtetit tjetër, atëherë dihet mirë çka do ndodhë me shqiptarët. Nëse preken kufijtë, atëherë do bëhet luftë ballkanike edhe dihet se shqiptarët do dalin fitues”, tha kryetari i Mitrovicës.

Muajin tjetër hapet Ura e Ibrit, thotë Bahtiri

Agim Bahtiri, ka thënë se hapja e Urës Ibrit është fazën përfundimtare. U shpreh i bindur se ura do jetë e lirë për qarkullim gjatë muajit ardhshëm.

Kur kam ardhë unë 2013-ën, e kam gjetur qytetin e ndarë me barrikada. Një vend me tension ngritur mes dy nacionaliteteve, e kam bërë pamundurën, për t’i bindur se qyteti duhet jetë i bashkuar”, tha Bahtiri.

Për sa i përket Urës Ibrit, po ju them se jemi proces përfundimtar, javën e ardhshme përfundon komplet infrastruktura e rivitalizimit Urës”. Bahtiri thotë se ka pasur pengesa, por muajin e ardhshëm do jetë urë e hapur edhe për komunikacion edhe për qytetarë.

Ky është vullnet edhe i qytetarëve serbë edhe kosovarë”, tha ai, duke shtuar se do jetë zonë e lirë ekonomike. “ gjitha gjasat janë se muajin e ardhshëm do hapet. shtator do jetë hapja ceremoniale. Do punojmë shumë mos ketë incidente”, thotë ai.

Bahtiri ka thënë se e beson ka përkrahje madhe edhe nga kryetari i Mitrovicës Veriore, Goran Rakiq, pasi siç thotë ai, “kemi punuar bashkë mirë qytetarëve”.

Bahtiri ka thënë se nuk do ndodhë kurrë as ndarje Mitrovicës, as ndarje territorit Kosovës. “Do ta shihni vullnetin e popullit, dhe cili politikan do dalë jashtë vullnetit popullit”.

Bahtiri: Kush guxon dalë jashtë vullnetit popullit do përballet me

Kryetari i Mitrovicës, Agim Bahtiri ka folur edhe për delegacionin e Kosovës duhet shkojë Bruksel, por nuk ka treguar qartësisht nëse e përkrahë presidentin Thaçi për qenë kryenegociator.

“S’dua përmend emër a shkoj Thaçi apo kush, por Kuvendi marrë vendim zgjedh delegacionin do merret me çështjen e bisedimeve Bruksel për Kosovën dhe Serbinë, dhe ai organ para se nënshkruajë vendimin njoftojë Kuvendin e Kosovës, e pas Kuvendi duhet t’i jap vendimin për nënshkruar marrëveshje. Nuk do lejojmë pasuritë tona tjetër kush t’i shfrytëzojë e uzurpojë”, tha ai.

Bahtiri ka thënë se ka një vizion qartë për çështjen e kufijve, dhe se do bëjë pamundurën për mbrojtur territorin.

“Thaçin e kam takuar dhe kam biseduar rreth 3 orë me . Ai e din qëndrimin tim. Unë e kam një vizion qartë, jam i lidhur me popullin dhe ai përkrahë. ‘Mbajeni mend, s’ka kodër s’rrafshitet’. Ai guxon dalë jashtë vullnetit popullit, do përballet me popullin”, tha Bahtiri.

Ata e kanë ndarë Mitrovicën, e kanë tradhtuar Kosovën, thotë Bahtiri, duke mos përmendur emra, por duke thënë se ekziston historia, dhe se gjithçka është bërë për çështje personale.

Unë nuk jam kryetar i thjesht, mbajeni mend, unë jam prijës. Do jem gjithmonë kundër atyre duan ta shesin Kosovën.

Agim Bahtiri, ka thënë se dorëheqja e Albena Reshitajt, si ministre e Mjedisit dhe Planifikimit Hapësinor, nuk ume kërkesë partisë.

Nuk e di nëse partia ia ka kërkuar dorëheqjen, ende s’jam takuar me Reshitajn sepse është pushim, por s’e besoj sepse s’ka pasur arsye pse t’ia kërkojë”. Ka folur edhe për emërimin e saj si këshilltare kryeministrit, por ka thënë se kjo është normale.

Bahtiri beson se Fatmir Matoshi u emëruar UD i ministrit Mjedisit, do jetë edhe ministër i MPH-së.

fund, Bahtiri ka thënë se për sa i përket qeverisjes Mitrovicë, ai po bën pamundurën Mitrovica shkojë përpara.

Këtë mandat se kam premtuar asnjë vend pune. vizionin tim, po punoj dhe mendoj si menaxher për t’i ndihmuar qytetarëve. Këtë mandat do bëjë shumë mira”, tha ai.

I pyetur se pse e ka emëruar nipin e tij drejtor Emergjencës Mitrovicë, ai tha sepse ka përvojë mirë pune dhe se nipi i tij, siç thotë ai, ka lënë një rrogë majme vetëm për t’i ndihmuar atij.

“Nipi im ka qenë i punësuar, ka ardhur nga Irlanda vetëm për ndihmuar mua dhe qytetin. Ai s’ka pasur nevojë për një pagë drejtorit, por emergjenca ka pasë nevojë për siguri plotë”, tha ai.

Reklama