Home » Vlojnë gjobat ndaj mërgimtarëve në Maqedoni, shpërthejnë reagimet?!

Vlojnë gjobat ndaj mërgimtarëve në Maqedoni, shpërthejnë reagimet?!

Në disa komuna policia ditëve të fundit i ka vënë gjoba disa mërgimtarëve, për shkak të shkeljeve të rregullave në komunikacion. Shqetësimet për këtë i kanë paraqitur mërgimtarët duke kërkuar më shumë tolerancë dhe preventivë dhe më pak gjoba.

përkrahje mërgimtarëve ka dal edhe kryetari i komunës Gostivarit, Arben Taravari i cili ka kërkuar policia tregohen zemërgjerë dhe mikpritës ndaj mërgimtarëve cilët këtyre ditëve vijnë vendlindje. ata kenë qëndrim këndshëm nga bashkëqytetarët dhe nëpunësit policorë, Taravari pret tolerancë madhe dhe pak ndëshkime

Apeli i kryetarit komunës vjen periudhë kur pritet fluksi i madh i mërgimtarëve.

“Mërgimtarët vijnë vetëm për pak ditë vendlindje, Gjatë atyre pak ditëve, ata shpenzojnë dhe investojnë aq shumë para, saqë mbajnë gjallë ekonominë e vendit. Nëse një pjesë e vogël e tyre, kryesisht moshës rinore, nuk janë sa duhet disiplinuar trafikun rrugor, dhe bashkë edhe me rinjtë tjerë qytetit tonë bëjnë veprime cilat pak vështirë mund t’i pranojnë gjeneratat vjetra, duhet tregohemi pak zemërgjerë dhe tolerantë përderisa veprimet e tyre nuk lënë pasoja, ose nuk paraqesin ndonjë shkelje rëndë ligjit dhe normave ligjore”, qëndron apelin e Taravarit.

apel ai i drejtohet edhe komandantit Stacionit Policisë Gostivar t’i mobilizojë nëpunësit policorë, për siç thekson, qenë nivel detyrës, ndikojnë shumë mënyrë preventive dhe asistojnë sa shumë menaxhohet me sukses fluksi i rritur trafik, pa mos pasur nevojë për masa ndëshkuese.

Apeli i fundit ti Taravarit e dërgoi letër deri te komandanti i SP Gostivar hasi reagim nga MPB, për shkak se siç është thënë atëherë, nuk do ketë seleksionim ndaj kundërvajtësve dhe tolerancë për sjelljen e tyre.

Reklama