Home » Vjedhja e banesave, Policia: Kujdes me postimet në Facebook, dy metodat si veprojnë ‘skifterët’

Vjedhja e banesave, Policia: Kujdes me postimet në Facebook, dy metodat si veprojnë ‘skifterët’

Largimi i qytetarëve me pushime dhe lënia bosh e shtëpive, ka bërë Policia e Tiranës marrë masa për personat vjedhin banesa.

Po çfarë kujdesi duhet tregojnë qytetarët? Zv.drejtori i Policisë Tiranës, Dhimitraq Ziu, tregon se shpesh vjedhësit e banesave informohen për vendndodhjen e qytetarëve nëpërmjet rrjeteve sociale. Ziu thekson se një metodë e re për vjedhjen e banesave është nëpërmjet vendosjes fletushkës te dera.

Zv.drejtori i Policisë Tiranës tregon edhe banesat janë rrezikuara për t’u vjedhur dhe mënyrat se si funksionojnë.

Nxjerrja e informacionit nga vetë qytetarët duke treguar se është sezon plazhi, sezon pushimi. Një mekanizëm tjetër është kontrolli i derës me anë fletëpalosjes. Trokasin dhe nëse nuk përgjigjet njëri e vendosin fletëpalosjen tek dera. Dhe pastaj e kontrollojnë nëse nuk ka lëvizur atëherë aty nuk jeton njeri. Objektet dëmtuara janë banesat e lënë mbyllura për shumë kohë, ato emigrantëve dhe ato periferi“, thotë Dhimitraq Ziu, Zv.Drejtor i Policisë Tiranë për Report Tv.

Ziu thotë se rinjtë janë mosha kryejnë këto grabitje dhe se Policia ka marrë masa përgjatë këtij sezoni për shmangur vjedhjen e banesave.

Shërbime Policie shtesë janë vendosur zonat turistike, ndërkohë terren do jenë edhe oficerë policie civil për zbuluar çdo tentative për vjedhjen e apartamenteve dhe vilave.

o.j/dita

Reklama

Lexo më shumë