Home » Violinat e Nicolò Amatit

Violinat e Nicolò Amatit

Violinat e Nicolò Amatit (1596-1684), prodhuesit kryesor violinës familjes Amati, Kremona Italisë, njiheshin për dizajnin e tyre elegant, reagimin dhe tingullin e ëmbël, megjithëse ata nuk kishin forcën e violinave prodhuara nga Stradivari dhe Guarneri “del Gesù .

Nicolò Amati një nga prodhuesit shquar violinave traditën kremoneze, jetoi kohën e një periudhe vështirë sëmundjesh e zije buke viteve 1630, kishte konkuruar pothuajse gjithë prodhuesit e njohur violinave Kremona; pikërisht për këtë arsye violinat nga kjo periudhë janë shumë rralla, shkruan obus.alb.

Shumë studentë Amatit kanë instrumentpunues shquar si  Andrea Guarneri, Giovanni Battista Rogeri, dhe ndoshta edhe Jacob Stainer dhe Antonio Stradivari.

E30F6F08-7E2F-4713-A030-8584E4A07A37 Violinat e Nicolò Amatit

Kjo foto është një nga violinat e famshme tij. Ajo ka kordirën dhe tastierën dizenjuar./KultPlus.com

E30F6F08-7E2F-4713-A030-8584E4A07A37 Violinat e Nicolò Amatit

The post Violinat e Nicolò Amatit appeared first on KultPlus.

Reklama