Home » Të mirat e shalqirit

Të mirat e shalqirit

Fruti përmban rreth 93% ujë, shalqini, është një nga super frutat e verës.

Gjithka falë përmbajtjes lartë potasit dhe ujit, por edhe përmbajtjes vitaminës C.

Gjithashtu shuan etjen dhe është edhe një anticelulit shumë i mirë.

Shalqini përmban edhe një tjetër kripë minerale, si magnezi.

Me përmbajtjen e magnezit dhe potasit, ky fryt arrin heqë lodhjen si pasojë e nxehtit, por mund përdoret edhe tek sportistët për çlirimin e muskujve.

Shalqini përmban fosfor, hekur, zink dhe magnez, cilat kanë veti shumë mira antistresi.

Reklama