Home » Si të krijosh një kujtesë të pavdekshme?

Si të krijosh një kujtesë të pavdekshme?

Si ruani një kujtesë fortë…

Lexoni libra:

këtë mënyrë jo vetën do vini trurin lëvizje duke imagjinuar periudha ndryshme kohore dhe kultura, por do keni histori interesante për treguar. Lojërat janë mënyra e mirë për sfiduar trurin. Kështu fjalëkryqet. Lojërat elektronike përmirësojnë shpejtësinë dhe kujtesën e trurit, pasi gjitha mbështeten tek matematika.

Përdorini dorën e kundërt:

Kalojeni ditën duke bërë gjëra me dorën nuk e përdorni, si dhe mbajeni orën dorën e kundërt kujtoheni për . Mësoni numrat e telefonit. Hani edhe për trurin tuaj. Kjo do thotë se duhet përqendroheni tek vajrat e peshkut, salmoni, arrat, bajamet dhe vaji i ullirit.

Ndahuni nga rutina:

Ndryshoni dyqanin ku jeni klient, hani gjëra si keni ngrënë parë, frekuentoni lokale s’keni qenë parë, pasi kjo do ta bëjë trurin tuaj zgjohet nga zakoni dhe jetë përsëri vigjilent. Kaloni nga një rrugë e ndryshme. Kaloni apo udhëtoni rrugë ndryshme, kjo e ndihmon trurin stërvitë kujtesën.

Mësoni një aftësi re:

këtë mënyrë kujtesa hyn shumë punë kur mësoni gjëra reja, parë si bënit dot. Bëni lista. Bërja e listave ju ndihmon t’i lidhni artikujt njëri me tjetrin, shkruan bota.al. këtë mënyrë ju luani me kujtesën tuaj, sa herë listoni ushqimet, fjalët, veprimtaritë e ditës.

Zgjidh një mjeshtëri re:

Gjeni diçka ju pëlqen dhe nuk kushton shumë. Fotografitë me aparat dixhital, mësimi i pikturës, mësimi i një instrumenti muzikor, mësimi i stileve ndryshme gatimit, kërcimit, e bëjnë trurin jetë aktivitet gjatë gjithë kohës.

Reklama