Home » Shkrimi më i vjetër i Homerit, zbulohen disa vargje të poemës së Odisesë

Shkrimi më i vjetër i Homerit, zbulohen disa vargje të poemës së Odisesë

Zbulohet Greqi gjurma e lashtë e Odisesë.

Një Tavoletë me 13 vargje poemës homerike tregojnë për rikthimin e Uliksit Itakë është gjetur vendin arkeologjik Olimpias, jug Greqisë.

Odisea mendohet se nisi shkruhej rreth shekullit VIII, ndërkohë u krijua dhe trashëgua formë vetëm treguar rreth shekullit IX para Krishtit.

Sipas studiuesve, Tavoleta e gjetur se fundmi duket se është realizuar shekullin e III pas Krishtit.

Ministria greke e Kulturës bën ditur se nëse ky datim do verifikohej dhe konfirmohej nga analiza tjera, atëherë do ishte shkrimi i lashtë i punës Homerit i zbuluar ndonjëherë.

Tavoleta është gjetur pranë tempullit Zeusit dhe janë dashur tre vjet gërmime për dalë dritë.

o.j/dita

Reklama

Lexo më shumë