Home » S’dihet kur shkon në Kryesi raporti i Qeverisë për dialogun me Serbinë

S’dihet kur shkon në Kryesi raporti i Qeverisë për dialogun me Serbinë

Qeveria e Kosovës për herë parë ka përgatitur raport mbi arritjet dhe sfidat zbatimin e Marrëveshjeve Brukselit. Javën e kaluar Qeveria e ka dërguar atë Kuvend.

Zëdhënësja e Qeverisë, Donjeta Gashi, ka thënë një prononcim për Ekonomia Online se raporti informues u ka shkuar deputetëve premten e kaluar, ditën kur ai u shqyrtua Qeveri.

Sipas Gashit, raport janë përfshirë gjitha marrëveshjet e arritura Bruksel, ato janë zbatuar deri tani dhe ato kanë ngecur zbatuari.

Por, Qeveria nuk e di kur raporti do procedohet Kryesisë e Kuvendit.

“Bëhet fjalë për një raport informues mbi marrëveshjet e Brukselit dhe situatën aktuale negociatave teknike me Serbinë Bruksel. gjitha detajet janë raport, specifikohen gjitha marrëveshjet janë arritur dhe cilat nuk po zbatohen, çfarë faze janë zbatuar, sa janë zbatuar”, ka thënë Gashi.

Është një material përmbledhës i gjithë asaj ka ndodhur dialogun teknik nga takimet ka realizuar kryenegociatori i dialogut teknik, Avni Arifi, me ekipin e tij dhe cilën përfshihen gjitha marrëveshjet për cilat është duke u biseduar me Serbinë Bruksel”, ka shtuar ajo.

Kryeministri Ramush Haradinaj pati vlerësuar se përgatitja për herë parë e këtij raporti është një e arritur e mirë.

raportin prej 36 faqesh është i përfshirë zbatimi Marrëveshjes parë, e nënshkruar Prill vitit 2013 dhe Maj 2015, ku bëjnë pjesë marrëveshjet për energjinë dhe Telekomin.

raport bën pjesë edhe puna për zbatimin e marrëveshjeve dialogut teknik.

The post S’dihet kur shkon në Kryesi raporti i Qeverisë për dialogun me Serbinë appeared first on INSAJDERI.

Reklama