Home » Ndërron jetë regjisori i famshëm shqiptar i Hollivudit

Ndërron jetë regjisori i famshëm shqiptar i Hollivudit

Stan Dragoti, regjizori i njohur shqiptaro-amerikan, dikur la botën e filmave për ndryshuar imazhin e New York-ut, vdiq dje, California, SHBA, moshën 86-vjeçare.

Këngëtarja e njohur Genta Ismajli, gazetari Beqir Sina, etj ishin disa nga shqiptarët e parë dhanë lajmin rrjetet sociale.

vitin 2007, me ndërmjetësimin e botuesit gazetës “Illyria” Vehbi Bajrami, Ruben Avxhiu intervistoi artistin për shkrimin e mëposhtëm. atë kohë, ëndërronte bënte diçka ngjashme për Shqipërinë, si fushata e famshme “E dua Nju Jorkun” i kishte dhënë dikur famën botën e reklamave.
Fotografia gjatë bisedës me është bërë nga mjeshtri Alex Selimaj, bashkë me Vehbi Bajramin ishte gjithashtu i pranishëm bisedë.
Lamtumirë Stan!

I HEART ALBANIA

Nga Ruben Avxhiu
Regjizori i njohur shqiptaro-amerikan Stan Dragoti luajti dikur një rol dorës parë ndryshimin e imazhit New York City-t botë. Gati 30 vjet vonë ai është gati për një sipërmarrje ngjashme: ndryshojë imazhin e Shqipërisë, vendit nga i cili prindërit e tij emigruan për SHBA.

Ky ishte edhe qëllimi i një vizitë tij kohët e fundit Shqipëri, gjatë cilës u prit edhe nga kryeministri Berisha.
Dragoti ka bërë disa filma Hollywood, vitet 60-70 kur ishte një nga yjet e kinematografisë amerikane, mirëpo, suksesi i madh fushën e reklamave sidomos fushata “I love New York”, solli një zhvendosje angazhimeve tij, një mënyrë as e kishte parashikuar e as nuk e kishte dashur. Sot, i angazhuar maksimalisht botën e reklamave, ai do bëjë diçka veçantë për Shqipërinë. Një fushatë për t’ia transformuar imazhin ballë gjithë botës, e ndoshta punë e sipër t’i rikthehet filmave edhe një herë tjetër.

Një fushatë për ndryshuar fytyrën e Shqipërisë botë

Gjatë vizitës tij fundit Shqipëri, ai u takua me kryeministrin Sali Berisha dhe biseduan për një projekt do transformonte mënyrën sesi përfytyrohet Shqipëria botën e gjerë.
Dragoti, i cili prej kohësh ka dashur kontirbuojë këtë drejtim ka dalë i kënaqur nga gatishmëria e qeverisë shqiptare për bashkëpunuar këtë drejtim.

një bisedë restorantin e njohur Fino Manhattan, Dragoti shpalosi disa nga elementët e një platforme strategjike i kishte paraqitur kryeministrit Shqipërisë.
Regjizori shqiptaro-amerikan beson se mungesa e një imazhi tërheqës është problemi kryesor i Shqipërisë. Ai përmend rastin e Kroacisë dhe bumin e paparë mori turizmi i saj, nga një fushatë e ngjashme imazhi e bëri vendin ballkanik një nga destinacionet botërore pushuesve verorë.

Sipas Dragotit, Shqipëria nuk është aq e humbur sa e bëjnë. E mbuluar me një mantel misterioz për gati gjysëm shekulli, për shkak izolimit saj, ajo mund kthehet një subjekt interesant mund tërheqë huajt.
Ai është përgatitur mirë përpara takimit me kryeqeveritarin shqiptar duke studjuar raportet e marketingut për Shqipërinë, ndër cilët një studim shumë serioz Bankës Botërore.

thelb asaj i parashtrova kryeministrit Berisha”, tregon Stand Dragoti, “ishte marrja e Shqipërisë si ishte një produkt i panjohur dhe kthimi i saj një markë njohur e kërkuar treg.”
Sipas mjeshtrit reklamave, gjithshka duhet fillojë planin kulturor.

“Pasuria e madhe e Shqipërisë është historia e saj e jashtëzakonshme”, thotë ai. “Është një histori ka një potencial madh joshës. Nuk njihet sa duhet dhe nuk janë nënvizuar aspektet interesante saj”.
Dy janë drejtimet ai do punojë për përdorur historinë si mjet tërheqës, filmat artistikë me sukses ndërkombëtar dhe valëve kanalit televiziv History Channel.

Top Channel

The post Ndërron jetë regjisori i famshëm shqiptar i Hollivudit appeared first on PrizrenPress – Portal informativ.

Reklama