Home » Haskuka: Investimi në njerëzit e kulturës nuk është humbje, ai kthehet shumëfish

Haskuka: Investimi në njerëzit e kulturës nuk është humbje, ai kthehet shumëfish

Kryetari i Prizrenit Mytahir Haskuka, ka pritur një delegacion Shoqatës Shkrimtarëve dhe Artistëve Shqiptarë “Papa Klementi XI Albani” Suedi. Takimi u realizua, kuadër përgatitjeve kjo shoqatë po i bën për mbajtjen e Sesionit gjashtë shkencore Kompleksin e Lidhjes Shqiptare Prizren. Kryetari i Shoqatës, Hysen Ibrahimi e ftoi kryetarin e Prizrentit marrë pjesë punimet e këtij sesioni, do mbahet 25 korrik 2018. “Deri tani Shoqata e Shkrimtarëve dhe Artistëve Shqiptarë “Papa Klementi Xi Albani” Suedi ka botuar afër 300 vepra e autorëve, cilët jetojnë kryesisht mërgim, por edhe vepra autorëve tjerë. Këtë vit Shoqata është përcaktuar shënojë dy ngjarje mëdha për kombin shqiptar, janë edhe ngjarje jubilare: 140 vjet Lidhjes Shqiptare Prizrenit dhe 550 vjetorin e vdekjes Skenderbeut”, tha Hysen Ibrahimi gjatë një prezantimi punës shoqatës takim me z. Haskuka.

Ibrahimi bëri ditur se përmbajtja e sesionit gjashtë shkencor do botohet numrin e 10-të Thesarit Kombëtar dhe ajo do përkthehet edhe gjuhën suedeze, mënyrë edhe suedezet mësojnë për Lidhjen Shqiptare Prizenit dhe formatin e mbajtjes saj kohë. Me këtë rast, ai i dhuroi kryetarit Prizrenit vëllimet e Thesarit Kombëtar Mërgatës Shqiptare, përgatitet nga kjo shoqatë.

Ndërkaq,  Haskuka premtoi bashkëpunim drejtpërdrejtë me SHSHASH “Papa Klementi XI Albani”, duke thënë se investimi njerëzit e kulturës nuk është humbje. “Përkundrazi, nëse investon dhe i përkrah njerëzit e kulturës, ata do jenë ambasadorë mirë këtij vendi kudo botë, siç kanë bërë shoqata “Papa Klementi XI Albani” dhe shumë shoqata tjera. Investimi kulturë, kthehet shumëfish”, tha Haskuka.

Për këtë arsye, ai bëri ditur se do hapë një zyre komunë do bashkëpunojë dhe do komunikojë drejtpërdrejt me mërgatën. Ndërkohë do nisë një projekt i ndërmarrësisë për rinjët, cilët do kenë nevojë për këmbime përvojash edhe nga Suedia.

Pas interesimit z. Hysen Ibrahimi rreth investimeve bën komuna e Prizrenit për fushën e kulturës, kryetari, Mytahir Haskuka, foli për investimet bëhen por nuk ishte i kënaqur me fondin ndahet për kulturë dhe sport, e as me mënyrën e financimit aktiviteteve kulturës. Me vetëm afër 300 mijë euro financohen projektet e kulturës Prizren, derisa zhvillohen shumë aktivitete gjatë gjithë vitit. Haskuka tha se do insistojë kultura dhe projektet e kësaj fushe mbështeten përmes subvencioneve, për shmangur mangësitë organizime dhe cilësinë e dobët ofrohen. Ai veçoi festivalin “Zambaku i Prizrenit”, për cilin tha se i ka rënë cilësia, për shkak mënyrës financimit festivalit.

Haskuka u shpreh i hapur për bashkëpunim me SHSHASH “Papa Klementi XI Albani” dhe mërgimtarët veprojnë Suedi. Ai kishte një përvojë mirë nga një vizitë kishte herët Suedi dhe bëri ditur se do ta kenë një konsulencë mbështetëse për muzetë e Prizrenit, nga një ekspert suedez i muzeve. Ndërkaq, falenderoi z. Hysen Ibrahimi, dhe SHSHASH “Papa Klementi XI Albani” për mbajtjen e sesionit shkencor Prizren. “Prej prillit këtij viti kemi pasur disa aktivitete janë mbajtur për Lidhjen e Prizrenit. Ky i shoqatës tuaj do t’iu shtohet atyre ngjarjeve si ndër mëdhatë do jenë qytetin tonë”, tha Haskuka.

pas, delegacioni i SHSHASH “Papa Klementi XI Albani”, vizitoi edhe Kompleksin e Lidhjës Prizrenit, për parë përgatitjen e nevojshme për mbajtjen e sesionit gjashtë shkencor. Z. Hysen Ibrahimi tha se tashmë është çdo gjë gati për shënuar 140 vjetorin e Lidhjës Shqiptare Prizrenit, si një aktivitet qendror i Shoqatës Shkrimtarëve dhe Artistëve Shqiptarë “Papa Klementi XI Albani” për këtë vit. /PrizrenPress.com/

The post Haskuka: Investimi në njerëzit e kulturës nuk është humbje, ai kthehet shumëfish appeared first on PrizrenPress – Portal informativ.

Reklama