Home » Gëzim Kame kundër protestës: Teatri aktual si barake. Naim Frashëri, Kadri Roshi, Sulejman Pitarka e kanë ngritur këtë problem

Gëzim Kame kundër protestës: Teatri aktual si barake. Naim Frashëri, Kadri Roshi, Sulejman Pitarka e kanë ngritur këtë problem

Ëndrra e regjisorit Gëzim Kame për ndërtimin e një Teatri ri Kombëtar është e kahershme.

Ai i kujton ende edhe sot përpjekjet, janë bërë për ndërtimin e një teatri ri vitet ’70 nga Suljeman Pitarka, Kadri Roshi, Naim Frashëri dhe Pjetër Gjoka. Kame i konsideron skandaloze kushtet, cilat gjendet sot Teatri Kombëtar.

Por, edhe nga pikëpamja estetike e quan një turp madh, një kryeqytet ketë një teatër tillë. Regjisori ndien keqardhje për antagonizmin, është krijuar mes artistëve.

Problemi i një teatri ri ka filluar vitet ’70. vonë është prezantuar një projekt, i cili nuk u realizua asnjëherë. gjithë artistët, Naim Frashëri, Kadri Roshi, Sulejman Pitarka, Pjetër Gjoka kanë ngritur këtë problematik. Ajo godinë është e papërshtatshme, zanafillën e ndërtimit saj, është një kuvli, është e turpshme ftosh një kolegë nga jashtë për dhënë apo vënë shfaqje. Nuk ka kushte. Prandaj gjithë ata artistë kanë vënë shfaqje atë skenë i quaj heronj”, thotë regjisori, Gëzim Kame për Report tv.

Regjisori mendon se godina e TK ka degraduar, rrezikshmëria e saj nuk është vetëm nga zjarri, por edhe nga struktura ka.

Kam ikur 12 vite para se dilja pension dhe këtu nisi aktiviteti im privat. Janë gati 20 vite, dhe ajo godinë ka degraduar edhe për shkak ndërtimeve janë bërë pranë saj. Paraqet një rrezikshmëri jo vetëm nga zjarri, por edhe nga struktura ka ajo si godinë është e papërshtatshme. Kushtet janë skandaloze përsa i përket kërkesave, duhet ketë një teatër. Nga pikëpamja estetike është një turp i madh, një kryeqytet ketë një teatër tillë. kjo gjë duhet zgjidhur”, deklaron regjisori, Gëzim Kame.

o.j/dita

Reklama

Lexo më shumë