Home » Ftesa për NATO, Qeveria e Maqedonisë shpallë festë në 15 qytete

Ftesa për NATO, Qeveria e Maqedonisë shpallë festë në 15 qytete

Sot 15 qytete Maqedonisë do ketë festë madhe për shkak marrjes ftesës për t’u bërë anëtarja e 30-të e NATO-s.

Kështu ka paralajmëruar kryeministri Zoran Zaev, 12 korrik, zyrtarisht ka marrë ftesën për anëtarësimin e Maqedonisë NATO. Zaev përpara gazetarëve tha se është ditë historike për Maqedoninë por edhe si ftesë garanton ardhme mirë për qytetarët e Maqedonisë.

Sipas Zaevit, Maqedonia me anëtarësimin NATO bëhet e sigurt dhe bashkë me NATO-n bëhet pjesë e mekanizmit ndërkombëtar për luftuar kërcënimet globale siç janë terrorizmi dhe ekstremizmi i dhunshëm.

”Vendosëm muzikën ta sjellim tek qytetarët dhe jo qytetarët ti dërgojmë me autobusë festojnë. Liri është dhe gjithsesi secili ka drejtë ketë qëndrimin e tij. Festa organizohet me vendim Qeverisë, koncepti nënkupton decentralizim, muzikë kualitative dhe e llojllojshme shumë qytete. Programi është i shkëlqyeshëm dhe kulturor, i gjithë programi është si dy shfaqje teatrale shteti i financon. Shpenzimet janë nga shteti. Maqedonia është vend i lirë dhe secili qytetar vendos dhe do vendos për qëndrimin personal. Opozita duhet ta mbështesë ardhmërinë e vendit”, ka thënë ai.

Reklama