Home » Çfarë do të ndodhë kur të ndërrojë jetë Mbretëresha?

Çfarë do të ndodhë kur të ndërrojë jetë Mbretëresha?

Dita e varrimit Mbretëreshës Elizabeta II do nxjerrë një sërë planesh ndërtuara me kujdes nga viti 1960 një operacion quajtur “Ura e Londrës është poshtë”

Ja se çfarë dimë deri tani.

Si do ta zbulojmë?

Kryeministri do informohet për lajmet përpara daljes tij publike nëpërmjet sekretarit privat Mbretëreshës, Ai pastaj do informojë  vendet e Commonëealth ku Mbretëresha është kreu i shtetit.

Historikisht, BBC gjithmonë është lajmëruar për vdekjet mbretërore përpara mediave tjera. Sidoqoftë, ditët e sotme është e zakonshme njoftimet kryesore dalin mediat e botës menjëherë, nëpërmjet një agjencie lajmesh si “Shoqata e Shtypit”.

Nëse pritet vdekja e Mbretëreshës – rast se ajo ka qenë shumë keq – lajmi do përhapet pari nëpërmjet kanaleve kryesore televizive, me gjitha kanalet e BBC ndërpriten për treguar historinë, shkruan blitz. Kanalet e tjera pavarura mund zgjedhin ta bëjnë këtë gjithashtu.

Si e transmeton lajmin është me rëndësi njëjtë, me detaje vogla siç janë rrobat e tyre vijnë nën vëzhgim nga publiku. Disa gazetarë gjithashtu do bëjnë provën cilën praktikojnë duke njoftuar se Mbretëresha ka vdekur mënyrë sigurohet se janë përgatitur, ashtu si edhe një numër filmash dhe dokumentarësh paracaktuar.

Pilotët gjithashtu do njoftojnë vdekjen fluturimet e tyre.

Çfarë do ndodhë menjëherë pas kësaj?

ditën fatkeqsisë, ka ngjarë shumica e punëtorëve Mbretërisë Bashkuar do dërgohen shtëpi herët. Kjo do pasohet nga një periudhë 12-ditore e zisë, gjatë cilës trupi i Mbretëreshës do zhvendoset Pallatin Buckingham – nëse nuk është atje – dhe do bëhen përgatitjet për funeralin e saj, i cili do udhëhiqet nga Kryepeshkopi i Canterbury. Flamujt gjithashtu do fluturojnë gjysmë shtize gjithë vendin.

Si do ndikohen bizneset?

ditën e varrimit, Bursa e Londrës do mbyllet, siç do bëjnë edhe shumica e bankave Mbretërinë e Bashkuar. Dita e funeralit dhe e kurorëzimit mëvonshëm do bëhen edhe festa kombëtare. Disa kanë frikë se masat e tilla do t’i kushtojnë ekonomisë britanike miliarda – megjithatë, është e vështirë dihet se cilat pasoja financiare do jenë përpara kohe.

Çfarë do ndodhë me trupin e Mbretëreshës?

Arkivoli i Madhërisë saj do qëndrojë shtetin Ëestminster Hall për katër ditë mënyrë publiku mund bëjë respektin.

Pas kësaj, pritet trupi shtrihet Chapel Shën Gjergjit Kështjellën Ëindsor, ku janë varrosur edhe Mbretëresha “Nënë” dhe babai i saj, Mbreti George VI. Princi i Uellsit do bëhet mbret automatikisht pas vdekjes Mbretëreshës dhe do t’i drejtohet kombit mbrëmjen e vdekjes saj.

Dukesha e Cornëall do bëhet Mbretëresha Camilla.

Sidoqoftë, ai mund zgjedhë ndryshojë emrin e tij duke u ngjitur fron. Kjo do thotë se ai mund njihet si King Arthur, Philip ose George. Nëse zgjedhë mbajë emrin e vet, ai do bëhet Mbreti Çarls III dhe kurorëzimi i tij do bëhet disa muaj pas funeralit Mbretëreshës. Është gjithashtu e mundshme Duka i Kembrixhit do bëhet Princi i Uellsit.

Reklama