Home » Bahtiri i gëzohet marrëveshjes për minatorët, thotë se ata duhet respektuar

Bahtiri i gëzohet marrëveshjes për minatorët, thotë se ata duhet respektuar

Kryetari i Mitrovicës, Agim Bahtiri ka përshëndetur marrëveshjen e arritur mes minatorëve Trepçës dhe Ministrisë Zhvillimit Ekonomik, e cila rezultoi përfundimin e grevës nga minatorët.

Bahtiri ka thënë se marrëveshja hap mundësi kërkesat e minatorëve plotësohen.

Ai një postim Facebook ka thënë se minatorët janë krenaria e Kosovës dhe duhet respektuar.

Postimi i plotë i tij:

Arritja e marrëveshjes mes sindikalistëve ‘Trepçës’ dhe ministrit MZHE-së është një veprim duhet përshendetur, pasi kjo i hap mundësi realizimit kërkesave drejta minatorëve dhe zhvillimit punës miniera.

Për pesë ditë sa minatorët ishin grevë përgjithshme, jam i vetmi nga institucionet i kam vizituar çdo ditë dhe kam bashkëpunuar nga afër me ta, mënyrë kërkesat e tyre t’i adresoj Qeveri dhe tek Ministria e Zhvillimit Ekononik, e cila drejtohet nga AKR-ja.

Minatorët janë krenaria e Kosovës, andaj ata duhet respektuar e vlerësuar për punën e tyre, ku ashtu siç kanë ditur me vetmohim ta rikthejnë funksion ‘Trepçën’ pas luftës, do din edhe ta zhvillojnë dhe ta bëjnë krenare Kosovën me këtë ndërmarrje gjigante.

The post Bahtiri i gëzohet marrëveshjes për minatorët, thotë se ata duhet respektuar appeared first on INSAJDERI.

Reklama