Home » Zjarrfikësit me orë të tëra duke protestuar në diell – në pritje të kryeministrit

Zjarrfikësit me orë të tëra duke protestuar në diell – në pritje të kryeministrit

Zjarrfikësit e Kosovës janë duke qëndruar me orë tëra diell, para objektit Qeverisë Kosovës duke kërkuar një takim me kryeministrin e Kosovës, Ramush Haradinajn për zgjedhur sipas tyre problemet 10 vjeçare këtyre punëtorëve.

Muharrem Beka, kryetar i sindikatës punëtorëve zjarrfikësve, ka thënë për Insajderin se punëtorët e zjarrfikësve sot janë duke shprehur mllefin 10-vjeçar duke kërkuar zgjedhje problemeve alarmante.

“Jemi dal me protestuar për shkak se nuk kemi arrit si sindikatë gjatë bisedimeve 10 vjecare, nuk kemi arritur një mirëkuptim me institucionet, atëherë kemi dalur me e shprehur mllefin dhe pakënaqësinë për këto probleme me vite po presin zgjedhin”, ka thënë ai.

Beka ka përmendur disa nga problemet janë duke u përballur punëtorët e zjarrfikësve Kosovës. Ka thënë se zjarrfikësit nuk e din se kujt i takojnë qeverisjeve lokale apo asaj qendrore.

Ka thënë se problem për punëtorët është edhe rrezikshmëria gjatë punës, festat shtetërore, pagat jashtë orarit cilat sipas tij nuk janë paguar asnjëherë.

“Statusi i pazgjedhur, statusi i shërbyesit civil, mos definomi i kompetencave mes pushteteve lokale dhe qendrore ne nuk e dimë as a jemi punëtorë komunës apo ministrisë pagën e marrim komunë, ndërsa ministria e menaxhon”.

Ndërsa rrezikshmëria e ulët raport me shërbyesit emergjent, mos implementimi i kontratës punës, festat shtetërore, pagat jashtë orarit asnjëherë asnjë zjarrfikës nuk është kompensuar, mos kompensimi i lëndimeve punë e tjera probleme. Me një fjalë jemi kundërshtim totale me infrastrukturën ligjore punëtorëve”, ka deklaruar ai.

Beka ka thënë se janë duke e pritur kryeministrin e vendit t’i pranoj takim dhe se do qëndrojnë para objektit Qeverisë derisa pranohen takim nga Haradinaj.

“Pajisjet e vjetruara numri i vogël i zjarrfikësve gjitha këto probleme grumbulluar sjellin një gjendje vërtetë alarmante. Kemi pasur takime vazhdueshme me gjitha qeveritë edhe mëhershme, asnjë rezultat nuk është arritur”.

Ne kemi kërkuar na pranojë një takim kryeministri me ministrin e brendshëm dhe me ministrin e MAP-it aty ku është vërtetë problemi jemi duke pritur dhe si duket ka takim ne jemi duke e pritur këtu. Ne do qëndrojmë këtu deri sa bëhet një zgjidhje sipas ligjeve janë Kosovë asgjë shumë”, ka deklaruar Beka./Insajderi.com

37004065_10212190337941541_3644475871747637248_n Zjarrfikësit me orë të tëra duke protestuar në diell – në pritje të kryeministrit 37004065_10212190337941541_3644475871747637248_n Zjarrfikësit me orë të tëra duke protestuar në diell – në pritje të kryeministrit 37004065_10212190337941541_3644475871747637248_n Zjarrfikësit me orë të tëra duke protestuar në diell – në pritje të kryeministrit 37004065_10212190337941541_3644475871747637248_n Zjarrfikësit me orë të tëra duke protestuar në diell – në pritje të kryeministrit 37004065_10212190337941541_3644475871747637248_n Zjarrfikësit me orë të tëra duke protestuar në diell – në pritje të kryeministrit

The post Zjarrfikësit me orë të tëra duke protestuar në diell – në pritje të kryeministrit appeared first on INSAJDERI.

Reklama