Home » Varësia nga seksi, OBSH e cilëson çrregullim mendor

Varësia nga seksi, OBSH e cilëson çrregullim mendor

Për parën herë, edhe çrregullimi hiperseksual bëhet pjesë e sëmundjeve njohura nga Organizata botërore e shëndetësisë, kategorinë e problemeve mendore.

Risia ka ndezur fakt skepticizmin e disa ekspertëve, sipas cilëve, nuk ka ende prova mjaftueshme shkencore mbështesin vendimin. Ashtu si edhe rastin e varësisë nga lojërat elektronike, një tjetër hyrje e re listë, çrregullimi seksual duhet zgjasë për shumë se gjashtë muaj mënyrë diagnostifikohet si i tillë.

Sipas përcaktimit Klasifikimit ndërkombëtar sëmundjeve, do hyjë fuqi zyrtarisht 2022, pas pranimit asamblesë OBSH, çrregullimi seksual i pandreqshëm, karakterizohet nga një skemë dështimesh kontrollimin e impulseve seksuale intensive dhe përsëritura çojnë sjellje seksuale përsëritura.

Simptomat mund përfshijnë edhe faktin aktivitetet seksuale bëhen qendrore jetën e personave, aq sa mund lënë pas dore shëndetin, kujdesin personal apo interesa tjera, aktivitete dhe përgjegjësi, me mungesë suksesi vazhdueshme përpjekjet për reduktuar sjelljen dhe vazhdimin këtë mënyrë pavarësisht pasojave negative apo mungesës kënaqësisë.

Sidoqoftë, ka nga ata ekspertë thonë se provat empirike nuk janë mjaftueshme për ta klasifikuar varësinë nga seksi si çrregullim mendor.

The post Varësia nga seksi, OBSH e cilëson çrregullim mendor appeared first on INSAJDERI.

Reklama