Home » Gjermania nuk e bind Italinë. Roma kërkon pakt më të gjerë për emigrantët

Gjermania nuk e bind Italinë. Roma kërkon pakt më të gjerë për emigrantët

 

Italia nuk bindet nga premtimet gjermane për emigracionin.

Ministri i Brendshëm i Gjermanisë, Horst Seehofer shprehu besimin se Berlini dhe Roma do arrijnë brenda fundit korrikut një marrëveshje mbi kthimin e azilkërkuesve.

Por, Italia kërkon pari një pakt gjerë mbi sigurinë kufitare bllokut europian.

Pas takimit me Seehoferin Austri, përpara një samiti jozyrtar ministrave Brendshëm BE-së, Matteo Salvini u shpreh se dy kishin disa objektiva përbashkëta, siç janë pak zbarkime, pak vdekje dhe pak emigrantë Itali e Gjermani.

Por, përpara se pranojmë qoftë edhe një azilkërkues vetëm Itali, ne duam Europa mbrojë kufijtë e saj jashtëm”, deklaroi Salvini. Kur një gjë e tillë bëhet realitet, atëherë mund flasim për tjerat”, shtoi ai.

Me pak fjalë, Roma kërkon fillim veprime konkrete, e nuk mjaftohet vetëm me zotimet letër.

Udhëheqësi i “Lega Nord” njihet për deklaratat e forta mbi emigracionin, përfshijnë edhe etiketimin e ardhurve si kontrabandistë, persona skllavërues dhe terroristë.

Seehoferi, nga ana tjetër, është ndeshur me kritika për retorikën e përflakur kundër emigrantëve.

Jo larg se mërkurën, ndërsa festonte 69-vjetorin e lindjes, ai tha me krenari se 69 refugjatë po deportoheshin atë ditë Afganistan.

Njëri prej tyre, 23-vjeçari Jamal Nasser Mahmoudi vrau veten Kabul, pak pas mbërritjes. Ai kishte jetuar Gjermani për 8 vite.

a.s/dita

Reklama

Lexo më shumë