Home » Britania mund të mbyllë kufijtë: Stop evropianëve që kërkojnë punë tek ne

Britania mund të mbyllë kufijtë: Stop evropianëve që kërkojnë punë tek ne

Kryeministrja britanike Theresa May ka reaguar lidhur me dorëheqjet e fundit nga qeveria e saj për shkak “linjës butë”  ndjekur prej saj me BE.

Nuk do lejohet ardhja e njerëzve nga Europa Britani me mundësinë e largët ata gjejnë punë”, shkruan May Facebook.

Ne do mirëpresim gjithmonë profesionistët e aftë cilët ndihmojnë ekonominë tonë lulëzojë, nga mjekët tek infermieret, inxhinierët dhe sipërmarrësit, por për herë parë dekada, ne do kemi kontroll plotë kufijve tanë”, shton kryeministrja britanike.

Shefja e qeverisë britanike vijon postimin e saj me parashtrimin e disa pyetjeve, për cilat jep dhe përgjigjen.

“Plani i hartuar nga qeveria britanike për Brexit javën e kaluar do thotë fundi i lirisë lëvizjes?

A do jemi gjendje nënshkruajmë marrëveshjet tona tregtare?

Dhe a do jetë Mbretëria e Bashkuar jashtë juridiksionit Gjykatës Evropiane?

Unë jam e kënaqur them se përgjigjet janë shumë thjeshta: Po, po dhe po”.

o.j/dita

Reklama

Lexo më shumë