Home » Parandaloni xhelozinë në mes vëllezërve dhe motrave, nëpërmjet kësaj mënyre

Parandaloni xhelozinë në mes vëllezërve dhe motrave, nëpërmjet kësaj mënyre

Çfarë mund bëjnë prindërit për ta parandaluar xhelozinë e fëmijëve tyre?

Xhelozia inkorporohet marrëdhënien me vëllezërve e motrave: është një ndjenjë normale e pavetëdijshme e sjelljes tyre. gjitha veprimet e tyre duhet t’i shihni jo si teka dhe sjellje gabuara, por si një nevojë për vëmendje.

Shihni anën pozitive

Marrëdhënia vëllazërore është një palestër jete dhe një mundësi e madhe për zhvillimin psikologjik e social fëmijëve. mësoni menaxhoni xhelozinë është një kompetencë ardhmen do jetë shumë e nevojshme për fëmijët. Bëhet fjalë për një ndjenjë lind spontanisht dhe mënyrë pavetëdijshme.

Nuk është e nevojshme ta mbingarkoni me fjalë pa fund e arsyetime lodhshme, sepse fëmija nuk kupton me arsyetim, por nëpërmjet përvojave kalon. Për ndihmuar vegjlit ta largojnë këtë ndjenjë, duhet keni një stil edukativ, i cili i lejon disa përvoja përmbajnë momente vështira.

Jepini secilit gjithçka ka nevojë

Çdo fëmijë ka personalitetin e tij: nuk është e vërtetë prindërit duhet t’u garantojnë njëjtat gjëra fëmijëve. Nëse blini çokollata, nuk është e thënë t’i jepni dy njërit fëmijë dhe dy tjetrit: secili dëshiron shihet si personi unik e i çmuar është, bazë shijeve veta personale dhe karakterit ka. Për shembull, njërit prej fëmijëve mund t’i pëlqejë ftojë shokët shtëpi, ndërsa tjetrit qëndrojë ulur divan duke parë filmat e tij preferuar.

Me pak fjalë, rregulli qëndron t’i jepni secilit fëmijë atë çka ai ka nevojë, atë e bën ndihet i pranuar dhe qendër vëmendjes suaj.

Rregulla qarta

Nuk shërben ta qortoni apo ta dënoni. Nuk shërben ta çoni një cep dhe ta përbuzni, por ta stërvitni ndaj rregullave. Një strategji e mirë për qetësuar grindjet vijnë si pasojë e xhelozisë, është ta çoni dhomë reflektojë për sjelljen e tij, mënyrë pas vijë e kërkojë falje.

Prindërit janë gjithmonë një model edukues i ndihmon fëmijët verbalizojnë, reflektojnë dhe gjejnë zgjidhje. Nuk është e shëndetshme prindërit mos reagojnë, duke menduar se pas fëmijët do t’ia dalin vetë mbanë mënyrë spontane. vegjlit duhet jenë shoqëruar brendësi marrëdhënieve me njëri-tjetrin.

Mos etiketoni

KURRË mos bëni krahasime dhe diferencime. “Ti je i keq, vëllai yt është zemërmirë”, “Ai shkon mirë me mësime, ndërsa ti jo”. Janë shprehje duhen evituar çdo rast, pasi rrezikojnë shumë vetëbesimin e fëmijëve dhe mbi gjitha ndezin tek ata ndjenjën e inatit e rivalitetit.

Mos u trembni

Xhelozia është normale: nuk duhet shkurajoheni, nuk duhet jeni ashpër e autoritarë, sepse kjo sjellje nuk shërben për asgjë. Duhet thjesht mirëkuptoni, gjeni burimin e kësaj xhelozie e veproni me gjakftohtësi e racionalitet. Dhe mbi gjitha duhet t’u qëndroni shumë pranë fëmijëve tuaj. /Telegrafi/

The post Parandaloni xhelozinë në mes vëllezërve dhe motrave, nëpërmjet kësaj mënyre appeared first on Gazeta Shneta | Me rëndësi shneta.

Reklama