Home » Vapa vrasëse shkakton 20 viktima në Kanada

Vapa vrasëse shkakton 20 viktima në Kanada

Vala e befasishme e nxehtit ka mbërthyer rajonet qendrore dhe lindore Kanadasë ka shkaktuar gati 20 vdekje deri tani.

Autoritetet janë detyruar ta ngrenë nivelin e reagimit ndaj nevojave qytetarëve, ngaai i ndërhyrjes” atë “alarmit”.

Shërbimet e emergjencës kanë marrë paktën 1.200 telefonata ditë, ndërsa Qendra Meteorologjike e vendit nxori një paralajmërim për kushte ekstreme motit.

Shumica e viktimave ishin persona jetonin vetëm dhe nuk kishin qasje tek ajri i kondicionuar. Montreal, termometri shënoi 34 gradë Celsius mërkurën, një nivel i lartë ky për zonën, ndërsa Quebec, indeksi i lagështisë tregoi 40 gradë dhe gjatë ditës pritet mbërrijë 43 gradët.

Ky indeks paraqet mënyrën sesi perceptohet temperatura nga individi, kur asaj i bashkohet edhe efekti i lagështisë. Vala e nxehtit nisi premten e kaluar dhe nuk ndaloi , duke i lodhur kanadezët e mësuar me temperatura ulëta.

Autoritetet lokale po bëjnë përpjekje për t’iu kundërpërgjigjur kësaj situate përmes freskimit vendeve publike me ajër kondicionuar, hapjes pishinave, shpërndarjes ujit falas dhe kontrollit mjekësor personave rrezikuar nga vapa, moshuarit apo ata vuajnë nga sëmundje kronike.

Forca policore e zjarrfikës kanë vizituar deri tani 15 mijë vetë për verifikuar sesi po e përballojnë nxehtin. vitin 2010, temperaturat përvëluese u bënë shkas për vdekjen e shumë se 100 personave zonën e Montrealit.

The post Vapa vrasëse shkakton 20 viktima në Kanada appeared first on INSAJDERI.

Reklama