Home » Sarandë, AKU bllokon 86 kg peshk kontrabandë

Sarandë, AKU bllokon 86 kg peshk kontrabandë

Masat për kontrollet ndaj sigurisë ushqimore vend duket se janë shtuar me nisjen e sezonit turistik.

Autoriteti Kombëtar i Ushqimit Sarandë ka bllokuar vendin e quajtur “Manastir”, ndodhet rrugën nacionale Sarandë-Ksamil, një sasi prej 86 kg peshk, i cili ishte i pashoqëruar nga dokumentacioni përkatës.

Fatura dhe kuponi tatimor iu paraqit trupës inspektorëve AKU-së rezultuan se ishin fiktive dhe për këtë arsye, subjekti u gjobit me 100.000 lekë.

Sasia e konfiskuar e peshkut ndodhej automjetin me targë AA 231 EJ dhe inspektorët dyshojnë se ajo vinte kontrabandë nga Greqia.

s.a/dita

Reklama

Lexo më shumë